Põhja-Korea kutsub laste lemmikut Messit külla

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi FC Barcelona särgis.
Lionel Messi FC Barcelona särgis. Foto: SCANPIX

Aasia jalgpalliliidu tegevkomiteesse kuuluv Põhja-Korea esindaja Han Un Gyong lausus, et tema riik ootab endale külla Barcelona ja Argentina koondise supertähte Lionel Messit.

Põhja-Korea valitseja Kim Jong Un on pealinna Pyongyangi rajanud spordikooli ning Han lausus, et loodetavasti astub Messi sealt ühel päeval läbi. «Tahaksin teda külla kutsuda, sest meie lapsed armastavad teda. Kui käisin Pyongyangi rahvusvahelises koolis, küsisin, kes on nende arvates kõige parem jalgpallur. Ja kõik ütlesid, et nad armastavad Messit. Isegi tüdrukud,» selgitas Han South China Morning Posti vahendusel. «Nad loevad Messi kohta raamatuid ja vaatavad internetist tema mänge. Meie koolis näeb kõiki kohtumise – Hiinast, Euroopast ja üldse igalt poolt. Nad armastavad jalgpalli, seetõttu tunnevad nad isegi mängijate nimesid.»

Ehkki maailma sporditähed leiavad aina sagedamini tee Aasiasse, pole totalitaarse režiimiga Põhja-Korea saanud seni suurnimede külaskäikudega kiidelda. Riiki on külastanud vaid kunagine NBA staar Dennis Rodman, kes veetis Kim Jong Uni seltsis mõnusalt aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles