Blatter: FIFA Kataris hukkunute eest ei vastuta

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter.
FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu FIFA president Sepp Blatter ütles, et tema juhitav organisatsioon pole vastutav tööliste surmades, kes on hukkunud 2022. aastal Kataris toimuvate maailmameistrivõistluste jaoks vajalike staadionite ja infrastruktuuri ehitamisel.

Väidetavalt on ehitustööde käigus hukkunud tuhandeid võõrtöölisi Sri Lankast, Indiast, Pakistanist, Bangladeshist ja teistest riikidest. Inimõiguste eest võitleva Amnesty Internationali hinnangul on töölistel pea võimatu lahkuda, sest peavad selleks saama loa tööandjate käest, vahendab Soccernet.ee.

«Nad töötavad Saksamaa, Inglismaa, Prantsusmaa ja teiste Euroopa riikide firmade jaoks. Nemad vastutavad enda tööliste eest,» vahendas Sky Sports Blatteri sõnu. 2022. aasta MMi võõrustajariigis on tööl üle 1,6 miljoni võõrtöölise ning kohaliku töö- ja sotsiaalministeerium andmetel on neid pea 20 korda rohkem kui Katari oma inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles