U19 koondis toob EM-valikturniiri Eestisse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Eesti U-19 jalgpallikoondis mängib Šveitsis Nyonis toimunud loosimise tulemusel ühes EM-valikgrupis Tšehhi, Serbia ja Armeeniaga. Turniir toimub järgmisel aastal 8.-13. oktoobrini Eestis.

Noortekoondise peatreener Marko Lelov loodab, et turniir koduseinte vahel aitab tulemusele kaasa. «Nimede poolest pole grupp atraktiivne, aga turniir on kodus ja peame selle enda kasuks kallutama. Loodan, et Armeenia on n-ö segavaks faktoriks ning suudab punktid sassi lüüa. Ootan, et oleksime selle turniiri ajal täielikult selle sees,» sõnas ta.

«Noortekoondises on andekaid mängijaid ja peame leidma tasakaalu. Loodan, et suudame leida optimaalse koosseisu, kes mängib võistkondlikku mängu ning need õiged persoonid, et kes on valmis oma arengus uue sammu astuma,» lisas Lelov.

Valikturniirilt pääsevad Eliitringi alagruppide kaks paremat ja lisaks parim kolmanda koha saavutanud meeskond (kokku 13 alagruppi). U-19 koondises mängivad järgmisel valikturniiril mängijad sünniaastaga 1997 või nooremad.

U-17 koondise vastased EM-valigrupis on loosi tahtel Ukraina, Bosnia ja Hertsegoviina ning Moldova. Viimane võõrustab ka valikturniiri järgmise aasta oktoobri lõpus. U-17 koondises mängivad järgmisel valikturniiril mängijad sünniaastaga 1999 või nooremad.

U-17 vanuseklassis kindlustavad koha Eliitringis iga valikgrupi kaks paremat ning lisaks viis paremat kolmanda koha saavutanud meeskonda (kokku 13 alagruppi).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles