Kalev plaanib Tallinna ulmelist staadioni

Peep Pahv
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui spordiseltsi Kalev juhtide suurejooneline plaan teostub, saab Eesti omale 30 000 istekohaga rahvusstaadioni. Selleks soovitakse täielikult renoveerida Tallinnas asuv, üsna amortiseerunud seisukorras Kalevi staadion.

«Tegemist on väga pikaajalise projektiga, kuid 2020. aastaks võiks see valmis olla,» rääkis Kaitseliidu kehakultuuri arendusspetsialistina töötav Meelis Jukk. «Selline staadion võimaldaks Eestis korraldada kergejõustiku EMi või isegi jalgpalli EMi, kuna ka sellel alal hakatakse tulevikus pidama mänge regioonide kaupa. Lisaks kõigele on see sobilik paik tantsupidude etendusteks.»

Plaan on küll ilus, kuid miks tegelevad Kalevi asjadega Kaitseliidu inimesed? Vastus on lihtne: Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili on ühtlasi ka Kalevi president. Kaitseliidu palgal oleval Jukil on aga suured kogemused kõiksugu spordiobjektide ehitamise ja renoveerimisega.

Esialgu ollakse siiski asjaajamise alguses. Kiil on 15. detsembriks kutsunud kokku töörühma esimese koosoleku. Kutse saajate hulgas on riigikogu kultuurikomisjoni, EOK, Tallinna linna ning kergejõustikuliidu ja jalgpalliliidu juhid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles