Venemaa dopingumaffiat juhib president Putin?

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin, president ja hokimees.
Vladimir Putin, president ja hokimees. Foto: AP/Scanpix

Saksamaa telekanalis linastunud dokumentaalfilm andis järjekordse hoobi nii-öelda puhtale spordile, väites, et Venemaal toimib riiklik dopingutarvitamise programm ning valdav osa tippatleetidest kasutab keelatud aineid. Niite tõmbavat president Vladimir Putin.

Ajakirjanik Hajo Seppelt asus uurima, kuidas Venemaa sportlased tarvitasid Sotši olümpia eel gaasi ksenoon, mis polnud tollal keelatud, kuid parandas tulemusi. Üks samm viis teiseni ning tulemus – dokfilm – oli šokeeriv isegi Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri juhtidele. Venemaa sportlased selgitasid avatult, mis riigis toimub, esitasid dokumente ja salajasi videosalvestisi.

Venemaa antidopingu ametnik Vitali Stepanov ning tema abikaasa Julia Stepanova, endine 800 meetri jooksja, kes mullu keelatud ainete tarvitamisega vahele jäi, otsustasid kõik hingelt ära rääkida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles