Keda vajatakse – juristi, arsti või marionetti?

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Liis Treimann

Alates EOK presidendi kohale asumisest on Neinar Seli kõige muu kõrval tegelenud järjekindlalt sihtasutuse Eesti Antidoping oma kontrolli alla saamisega. Paar korda on ta sellega näppu lõiganud, kuid visa inimesena pole jonni jätnud.

Väga halva mulje jättis 2013. aasta kevadel tehtud katse sokutada dopinguagentuuri juhtkonda Andrus Veerpalu kaitsemeeskonda kuulunud ja oma avaldustes dopingukütte sarjanud ning seega end neile vastandanud Sulev Kõks. Üldine vastuseis oli siiski nii ilmne, et plaan jäi katki.

Pretsedenditu oli Seli aastatagune käik lasta määrata ennast Eesti Antidopingu nõukogu liikmeks – maailmas levinud tavade kohaselt peaks riigi antidopinguorganisatsioon olema olümpiakomiteest sõltumatu. Tänavu kevadel, pärast nelja kuud tegutsemist sellelt kohalt lahkudes oli tal aga avalikkusele üks selge sõnum: organisatsiooni on juhitud halvasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles