Video: vigane O’Sullivan lõpetas 6:0 võidumängu maksimaalse punktisummaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O'Sullivan.
Ronnie O'Sullivan. Foto: SCANPIX

Snuukri Suurbritannia meistrivõistluste neljandas ringis tegi võimsa esituse Ronnie O'Sullivan, kes kukutas konkurentsist Matthew Selti. 6:0 võidumängu viimases freimis lõi O’Sullivan oma karjääri 13. maksimaalse breigi ehk 147 punkti.

13 maksimaalse breigiga on O’Sullivan vastavas edetabelis maailma kõigi aegade edukaim. Karjääri lõpetanud legend Stephen Hendry sai oma nimele 11 maksimaalset punktisummat ning hoiab tabelis teist positsiooni. Kokku on snuukri ajaloos ametlikes mängudes löödud 147 punkti kõigest 109 korral. Tänavune aasta on kusjuures olnud eriti produktiivne, sest juba on 147 punkti suudetud lüüa seitse korda (Shaun Murphy 3, O’Sullivan 2, Aditya Mehta ja Ryan Day 1).

Turniirikorraldajad premeerivad üldiselt maksimaalse breigi lööjaid ka kopsaka rahasummaga – O’Sullivan pani eile taskusse 44 000 naela.

Superhoos viiekordse maailmameistri O’Sullivani hea vorm tundub seda uskumatum, et mõni päev enne turniiri algust väänas ta välja oma vasaku hüppeliigese. Mees postitas sotsiaalmeediasse pildi ülespaistetanud jalast ning spekuleeriti ka võimaluse üle, et britt ei saagi võistelda. Esimese ringi kohtumise järel olid mehe valud sedavõrd suured, et O’Sullivan kaalus turniirist loobumist.

Ometi on snuukrimaailma suurim täht kulgenud veerandfinaali, kus läheb vastamisi Anthony McGilliga. Ülejäänud veerandfinaalides kohtuvad Graeme Dott – Stuart Bingham, Mark Davis – Judd Trump ja Marco Fu – Stephen Maguire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles