Neptunas säilitas kaotusele vaatamata lootuse, Barcelonale ülisuur võit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaipeda Neptunase mängija Donatas Zavackas (vasakul) võitleb Belgradi Crvena Zvezda mängumehe Nikola Kaliniciga.
Klaipeda Neptunase mängija Donatas Zavackas (vasakul) võitleb Belgradi Crvena Zvezda mängumehe Nikola Kaliniciga. Foto: SCANPIX

Korvpalli Euroliiga reedeõhtustes mängudes jäi Klaipeda Neptunas võõrsil 79:89 alla Pireuse Olympiakosele.

Kreeka klubile tõi Brent Petway 20 punkti, Bryant Dunston lisas 15 punkti, Vassilis Spanoulis viskas 13 punkti, võttis 5 lauapalli ja andis 9 korvisöötu. Neptunase parimad olid võrdselt 11 punktiga Keith Benson ja Arnas Butkevicius.

Kuna D-alagrupi teistes mängudes oli Vitoria Laboral Kutxa võõrsil 89:82 parem Istanbuli Galatasararayst (võitjate poolel tõi Fernando San Emeterio 25, kaotajatele Carlos Arroyo 22 punkti) ja Belgradi Crvena Zvezda sai samuti võõrsil 77:68 jagu Valenciast (serblaste poolel kogus Boban Marjanovic 18 punkti ja võttis 11 lauapalli, kaotajate parim oli 22 punktiga Bojan Dublevic), on Neptunasel siiski kaks vooru enne alagrupiturniiri lõppu reaalsed võimalused edasi pääseda. Leedulastel on tabelis kolm võitu ja viis kaotust nagu ka Galatasarayl. Võit rohkem on Laboralil. Järgmises voorus kohtub Neptunas just põhikonkurendi Galatasarayga ning viimases voorus võõrustatakse alagrupi viimast Valenciat.

Ülisuure võidu sai Barcelona, kes oli võõrsil tervelt 104:65 parem Turowist. Juba poolajaks 16 punktiga juhtinud ja kolmanda veerandaja 36:16 võitnud Barcelonale tõi viis meest kahekohalise arvu punkte, parimaks kerkis 17 punktiga Bostjan Nachbar. Turowile tõi Tony Taylor samuti 17 punkti. Barcelona jätkab C-grupis täisedu kaheksa võiduga.

Ühtegi mängu pole lisaks Kataloonia suurklubile tänavu Euroliigas kaotanud ka Moskva CSKA, kes oli viimati kodus 97:79 parem Zagrebi Cedevitast. Väga ühtlaselt skoori teinud CSKAle tõid Nando de Colo ja Sonny Weems 14 punkti, viimane lisas ka 7 lauapalli ja 6 korvisöötu. Vitali Fridzon, Sasha Kaun ja Andrei Vorontševitš lisasid kõik 13, Kyle Hines 12 punkti. Zagrebile tõi Fran Pilepic 23 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles