Paljastus: Alonso esitas Ferrarile jätkamiseks kolm nõudmist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Autospordiajakirjanik Mark Hughes avaldas väljaandes Motor Sport, et Fernando Alonso oleks olnud nõus Ferrari vormel-1 meeskonnas jätkama, kui tiim oleks täitnud tema kolm nõudmist.

Esiteks tahtis Alonso, et Ferrari oleks pannud tema lepingusse samasuguse punkti nagu oli Sebastian Vetteli lepingus Red Bulliga - sõitjal on õigus tiimist hooaja lõppedes lahkuda, kui ta pole septembri lõpuks üldtabelis kolme parema hulgas. Teiseks nõudis Alonso vetoõigust teise sõitja valiku osas.

Kolmanda asjana soovis Alonso ise valida ka seda, kes Ferrari tehnilisse osakonda tööle tulevad. Lõppenud hooajal Ferrari tiimi juhtinud Marco Mattiacci ei rahuldanud ühtegi hispaanlase kolmest nõudmisest. Hughesi väitel oli Alonso veel septembris seda meelt, et jätkab Ferraris. Siis aga läksid suhted tema ja Mattiacci vahel tuliseks ning nüüd on tõenäoline, et punatiimist lahkunud hispaanlane sõidab uuel aastal McLarenis. Samas pole McLaren ikka veel ametlikult oma uue hooaja sõitjate nimesid teatanud, lükates avalduse tegemist aina edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles