Suusasõiduga kõvasti langenud Ilves lõpetas Lillehammeris 43. kohaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves
Kristjan Ilves Foto: Nordic Focus

Norras Lillehammeris toimuval kahevõistluse MK-sarja etapil oli ainsa eestlasena osalev Kristjan Ilves suusahüpete järel 50 mehe konkurentsis 30. kohal, kuid langes suusasõiduga 43. kohale. Võitis sakslane Eric Frenzel.

Ilves hüppas 125,5 meetrit ja sai selle eest kohtunikelt 120,7 punkti, mis andis algselt 33. koha, ent kolm konkurenti diskvalifitseeriti määrustele mittevastava varustuse tõttu. Liidrina läheb suusarajale 142 meetrit hüpanud norralane Haavard Klemetsen, teisel kohal on tema kaasmaalane Sindre Ure Sötvik ja kolmandal sakslane Eric Frenzel.

Suusadistantsile pääses Sötvik Klemetsenist 24 ja Frenzel 31 sekundit hiljem, Ilves sai rajale liidrist 1.40 hiljem. Frenzel tegi aga kaotuse tasa ja võttis MK-etapi võidu, teise koha sai tema kaasmaalane, hüpete järel alles 23. olnud Fabian Riessle, kes kaotas Frenzelile lõpuks vaid 2,7 sekundiga. Kolmandaks kerkis hüpete järgselt 12. kohalt norralane Jan Schmid ja neljandaks 20. kohalt Magnus Moan, Klemetsen jäeti viiendaks.

Ilves kaotas lõpuks võitjale 3.33,1 ja sai 46 lõpetanud mehe seas 43. koha. Ka eestlase sõiduaeg oli paremuselt 43. nagu tema lõppkohtki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles