Järjekordne Rootsi-Norra suusatüli: MK-sarja üldvõitjat nimetati valetajaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Johnsrud Sundby.
Martin Johnsrud Sundby. Foto: SCANPIX

Eelmisel hooajal murdmaasuusatamise MK-sarja üldvõitjaks kroonitud Martin Johnsrud Sundby võidutses ka eile kodumaal Lillehammeris peetud 10 km vabatehnikasõidus. Pärast võitu pidi norralane aga kuulma rootslaste Calle Halvarssoni ja Mathias Fredrikssoni väiteid, nagu oleks ta valetaja.

Nimelt naeruvääristasid Halvarsson ja STV-le kommentaatoritööd teinud ekssuusataja Fredriksson norralase väiteid, nagu oleks ta treeninud käesoleva aasta jooksul 1100 tundi. «Saatsin talle (Fredrikssonile – toim) tekstisõnumi. Mulle ei meeldi, kui mind valetamises süüdistatakse. Ma pole valetaja!» põrutas Johnsrud Sundby pahaselt Norra väljaandele VG. Ajalehe teatel üritas Fredriksson seepeale norralast telefonitsi tabada, kuid too viibis paraku juba lennukis.

Halvarsson kahtles aga Johnsrud Sundby väidetes Aftonbladetile antud intervjuus. «Kuulsin hullu juttu, et ta olevat kogunud üle tuhande treeningtunni. See kõlab ikka üsna ebausutavalt. Ei saa aru, mis kasu peaks sellest olema,» imestas Halvarsson.

Sundby andis enne hooaja algust VG-le intervjuu, kus sõnas, et on kogunud enda arvestuste kohaselt lõppeval aastal umbes 1100 treeningtundi. «Ma ei tee seda enam mitte kunagi – see on olnud tohutu koormus,» lausus ta. Hullumeelsete treeningute taga oli siiski ka selge siht – Sundby soovis leida oma võimete piiri ja laduda sellise vormi, millele saaks toetuda kogu ülejäänud karjääri jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles