Kirpu purustas poolfinaalis maailma esinumbri, aga kaotas finaalis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Kirpu.
Erika Kirpu. Foto: Reuters/ScanPix

Dohas toimuval epeevehklemise MK-etapil pääses Erika Kirpu poolfinaali, kui alistas taktikaliselt targalt veheldud matšis hiinlanna Lin Shengi 5:0. Poolfinaalis alistas 15:5 Kirpu maailma esinumbri ungarlanna Emese Szaszi ning pääses finaali, kus ta kaotas varem Irina Embrichi välja lülitanud Simona Ghermanile.

Kaheksandikfinaalis juhtis Kirpu matši poolatari Ewa Nelipi vastu algusest peale ja pääses juba 14:7 ette, kuid lasi siis vastasel sooritada viis torget järjest, enne kui suutis matšile seisuga 15:12 punkti panna.

Neljast põhiturniirile jõudnud Eesti naisvehklejast said järgmisse ringi ehk 32 hulka kaks: Kirpu alistas itaallanna Frederica Santandrea 15:10 ja Irina Embrich šveitslanna Pauline Brunneri samuti 15:10. Kirpu võitis seejärel ka hiinlanna Chengzi Xu neljatorkelisest kaotusseisust 15:13 ja jõudis 16 sekka.

Embrich sai aga valusa kaotuse rumeenlannalt Simona Ghermanilt. Embrich jäi nelja torkega kaotusseisu, viigistas 8:8, kuid lisaajal tegi siiski otsustava torke paraku Gherman.

Lehis kaotas avaringis dramaatilises matšis kahekordsele olümpiavõitjale venelannale Tatjana Logunovale lisaajal 12:13, kusjuures juhtis veel minut enne matši lõppu nelja torkega. Beljajeva jäi alla maailma edetabeli kolmandale numbrile rumeenlannale Ana Branzale 11:12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles