Sotši olümpiamängude hõbemedalist tuli kapist välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Radford ja Meagan Duhamel.
Eric Radford ja Meagan Duhamel. Foto: SCANPIX

Sotši olümpiamängudel iluuisutamise võistkonnavõistluse paarissõidus koos Meagan Duhameliga hõbemedali võitnud Eric Radford teatas avalikult, et on gei.

Radfordi näol on tegemist esimese tegevsportlasest tippiluuisutajaga, kes avameelselt oma homoseksuaalsusest räägib. Ehkki Radford pole oma homoseksuaalsust seni kellegi eest varjanud ning ta on oma elukaaslasega juba neli aastat kestnud kindlas suhtes, ei soovinud ta seni oma seksuaalsust avalikkuse ees reklaamida. «Ma ei tahtnud seda teha olümpial, sest siis oleksin saanud kuulsaks kui «geisportlane», mitte aga kui Eric, kes võitis hõbemedali ning on lisaks juhtumisi gei. Ma ei oleks ennast sel juhul mugavalt tundnud,» sõnas Radford veebiküljele Outsports.com antud intervjuus.

Lisaks tunnistas Radford, et kooliajal noriti tema kallal «homoseksuaalse» käitumise pärast. Kiusamisest vabanes ta alles teise kooli minnes. «Ma ei tahtnud olla eriline – tahtsin lihtsalt olla nagu kõik teised poisid,» lausus ta intervjuus. Küll aga leidis Radford naljaga pooleks, et Duhameliga koos sõites võib homoseksuaalsus talle isegi kasuks tulla. «Meie vahel ei saa ju tekkida mingit muud suhet peale praeguse hea sõpruse. Paljud paarid armuvad ja see võib muutuda riskantseks, sest kodused probleemid kanduvad jääle üle. Olen kogu aeg nalja visanud, et olen seetõttu paarissõiduks igaühele parim kaaslane,» muigas Radford.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles