Põhja-Korea koondise peatreener sai kohtunike sõimamise eest karmi karistuse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea jalgpallikoondise peatreener Yun Jong Su.
Põhja-Korea jalgpallikoondise peatreener Yun Jong Su. Foto: SCANPIX

Aasia jalgpalliliit (AFC) määras Põhja-Korea rahvuskoondise peatreenerile Yun Jong Su'le aastase juhendamiskeelu.

Yun sai kõigil AFC egiidi all toimuvatel võistlustel peatreenerina tegutsemise keelu pärast seda, kui Põhja-Korea koondis kaotas oktoobris Incheonis peetud Aasia Mängude jalgpalliturniiri finaalis 0:1 Lõuna-Koreale. Võiduvärav löödi mängu lisaaja üleminutitel ning see tõi kaasa vihase reaktsiooni Põhja-Korea mängijate ja treenerite poolt, kes süüdistasid kohtunikke Lõuna-Korea soosimises.

AFC teatel võib Yun endiselt ametnikuna mänguprotokollis kirjas olla, treeninguid läbi viia ja muudes jalgpalliga seotud tegevustes osaleda, kuid tal on keelatud viibida meeskonna riietusruumis või väljakuga piirneval alal. Karistada sai ka poolkaitsja Kim Yong-il, kes küll mängu ei sekkunud, kuid sai pärast lõpuvilet punase kaardi kohtunike vastu suunatud sobimatu käitumise eest. Talle määrati kuuekuuline mängukeeld.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles