Venemaa ähvardab dopingufilmi autori vangi panna

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingukontroll Sotši olümpial.
Dopingukontroll Sotši olümpial. Foto: AP/Scanpix

Nii ühtne kui nüüd, pärast Saksamaal linastunud skandaalset dopingufilmi, pole Venemaa ammu olnud. Kõik, alates reasportlastest ja lõpetades dopinguküttidega, sarjavad sakslasi, kes taasalustasid külma sõda, nimetavad filmis nähtut räigeks valeks ning tervitavad spordijuhtide otsust filmi autor Hajo Seppelt vangi panna.

Läinud nädalal linastus telekanalis ARD film, kus Venemaa kergejõustiklased räägivad keelatud ainete tarvitamisest ning selgitavad, et süsteem oli riiklik – alajuhid ja Venemaa Antidopingu töötajad vahendanud dopingut ning mätsinud positiivseid proove kinni. Neid olevat suunatud kõrgemalt poolt, valitsuse tasandilt, ja niite võis tõmmata isegi president Vladimir Putin.

Esimestel päevadel valitses Venemaal vaikus, keegi ei soostunud filmis üles kerkinud teemasid kommenteerima, kuid viimastel päevadel on vesi paisu tagant valla pääsenud. Venemaa ajakirjandus on täis Saksamaad ja läänt süüdistavaid artikleid. Välismaa sport taasalustas külma sõda! Provokatsioon! Venemaa peab end kaitsma!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles