Imetreener vallutab Klavani abiga tippe

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ausgburgi 39-aastane peatreener Markus Weinzierl
Ausgburgi 39-aastane peatreener Markus Weinzierl Foto: SCANPIX

Kuidas tõusta treenerina ootamatult ja kiiresti jalgpallimaailma tippu? Retsept on lihtne: võta ülivähese treenerikogemuse juures enda hoole alla meeskond, kes võitleb tippliigas püsima jäämise nimel ning tõsta nad mõne aastaga kindlalt tabeli esimesse poolde, soovitatavalt esikolmikusse. Nii talitas Ragnar Klavani koduklubi Augsburgi juhendaja Markus Weinzierl, kes on Saksamaal kerkinud juba staartreeneri staatusesse.

«Imemees Weinzierl» on fraas, mis on viimastel nädalatel käinud läbi pea kõigist Saksamaa spordiväljaannetest.  Peatreeneril on kasutada meeskond, kes paberite järgi peaks võitlema liigasse püsima jäämise nimel, kuid nemad on hoopis tabeli teises, ülemises otsas.

Jalgpalliturul silma peal hoidev portaal transfermarkt.de hindab Augsburgi 31 mängija väärtuseks kokku 43,35 miljonit eurot. Augsburgist vähem on väärt ainult liiga uustulnuka Paderborni mehed. Bayern on harjunud seesuguseid summasid välja käima üksikute jalgpallurite eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles