MMil 12. koha saanud Aljand: tuleviku jaoks oli tähtis võistlus

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand (esiplaanil).
Martti Aljand (esiplaanil). Foto: SCANPIX

Kataris Dohas toimunud lühiraja ujumise maailmameistrivõistlustel jäi eestlaste parimaks saagiks 12. koht, kui Martti Aljand 100 meetri kompleksujumises poolfinaali pääses. Finaali ukse taha jäänud Aljand nentis, et kuigi tulemusega võib rahule jääda, ei suutnud ta MMilt maksimumi võtta.

Aljand sai laupäevasel 100 meetri kompleksdistantsi eelujumisel kirja aja 53,17 ning pääses sellega poolfinaali, kus ta ujus kaks sajandikku kiiremini ning protokolli kirjutati sellega 12. koht. Eesti suurima lootusena MMile sõitnud Aljand tunnistas, et oli siiski lootnud poolfinaalist edasi jõuda.

«Ma läksin ikkagi võitlema finaalikoha eest,» rääkis Aljand, kes oleks pidanud finaali pääsuks ujuma ajaga 52,51. «See aeg on minu jaoks tänasel päeval natuke liiga kaugel, aga võrreldes hommikusega alustasin kohe julgemalt ja lõpus võib-olla natukene maksin ka selle eest. Kohe pärast poolfinaali ütles treener (Peter Mankoč – toim), et tegin mitmeid vigu. Kui kõik oleks sajaprotsendiliselt õnnestunud, oleks võinud ujuda Eesti rekordi kanti, aga nüüd läks niimoodi,» nentis Aljand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles