Eesti suurim ekstreemtalispordiüritus toob kodumaale võistlema ka Kelly Sildaru

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Estonian Open Slopestyle

Eesti lumelaua ja freestyle-suusatamise aasta tippsündmus Estonian Open Slopestyle toimub 20.-22.veebruaril 2015 Kiviõlis. Tegu on Eesti esimese rahvusvahelise suurvõistlusega, mis kuulub World Snowboard Touri kalendrisse (3 Star Level) ja mille raames toimuvad nii lumelaua kui ka freestyle-suusa Eesti lahtised meistrivõistlused. 

Mõlemad võistlused toimuvad avatud formaadis, mis küll annab osalemisvõimaluse kõigile soovijaile, ent eeldab varakult registreerimist – lõplik osalejate arv on limiteeritud. Eraldi kategooriad on nii meestele, naistele kui juunioridele. Registreerimine on nüüd avatud ürituse ametlikul veebilehel www.snowboarding.ee.

Estonian Open Slopestyle'i tarbeks rajatakse Baltikumi suurim lumepark, võistlustele on oodatud osalema kõik soovijad ning üritusele kaasa elama talispordifännid nii lähedalt kui kaugelt. Esimest korda võtab kohalikest meistrivõistlustest osa meie noor tipptegija Kelly Sildaru. Kolmepäevase talvise spordimelu programm saab olema kaasakiskuv ning mitmekesine kõigi jaoks, sest lisaks pargis peetavatele kvalifikatsioonidele ja võistlustele toimuvad väiksemad jäm-formaadis võistlused ning ekstreemsed ettevõtmised.

Huvilistel on võimalik kaasa lüüa erinevates töötubades ning loengutes, vaadata Eesti lumelauafilme suurtelt ekraanidelt ja avatud on second-hand turg, kus saab kaubelda teise ringi suusa-ja lauakraamiga. Reede ja laupäeva õhtul pakuvad meelelahutust bändid nagu Ziggy Wild, Slippery Slope ja Elephants From Neptune, lisaks DJ-d.

NB! Estonian Open Slopestyle'i ajal on Kiviõli keskuse rajad kõigile külastajatele avatud ja lumepargis toimuvad suured spordivõistlused jälgitavad otse pargi kõrvalt. Päevane show on kõigile tasuta, õhtuste live-kontsertide piletid on müügil Piletilevis.

«Sündmus on atraktiivne Soome, Läti, Venemaa ja Norra sõitjate jaoks. Olen kindel, et meil õnnestub kohale meelitada suur hulk rahvusvahelisel tasemel tegijaid laudureid ning suusatajaid. Abiks on fakt, et sellest aastast oleme uhkelt esindatud World Snowboard Touri kalendris ning kõigil osalejatel on võimalus siit vajalikke punkte korjata,» kommenteeris üks korraldajatest, Karel Kangro.

«Oleme suunanud kogu energia talvekeskuse avamisele ning Baltikumi parima ja võimsaima lumepargi rajamisele ning kavatseme seda tähistada Estonian Open Slopestyle’iga, mis saab olema esimene suur ja rahvusvaheline sündmus meie talvises kalendris,­» lisas SA Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liige Janek Maar.

Kiviõli Starman Snowpark on värskelt ette valmistatud kunstlume tegemiseks ja pargiehitusega alustamiseks. Reilide ja kicker'ite set-up on disainitud ja välja töötatud Baltic Snowpark Agency poolt ning seda on testinud parimad kodumaised sõitjad. Loomulikult täiendatakse ja tuunitakse parki jooksvalt peale esimese lume tulekut. Raja alguses on kindlasti kaks reiliplatvormi, kaks suurt hüpet järjest (12 m ja 18 m+) ning kõige lõpus uuendusena veel üks reiliplatvorm.

Ajakava:

Reede, 20. veebruar - TTR 3 Star SS soojendus, kvalifikatsioonid / PiuPau Rail Jam

Laupäev, 21. veebruar - TTR 3 Star SS kvalifikatsioon ja finaalid

Pühapäev, 22. veebruar - Freestyle-suusatamise Eesti lahtised meistrivõistlused

Estonian Open Slopestyle 2015 Teaser from Kivioli on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles