Viimase sekundi vise tõi Viljandile Balti liigas punkti

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Roosna.
Karl Roosna. Foto: Marko Saarm / Sakala

HC Viljandi käsipalliklubi tegi nädalavahetusel võistlusreisi Lätti, kus Balti Challenge liiga mängudes kohtuti kahe Läti parema klubiga. Avapäeval jäädi Dobele Tenaxile alla 24:28, ent pühapäeval saadi Riia Celtnieks/LSPA vastu viik 25:25 ja seda Karl Roosna viimase sekundi väravast.

«Laupäeval polnud meie mäng päris see, mis pidanuks – tundus, et oli ka probleeme häälestumisega,» tunnistas meeskonna kogenuim, 37aastane Kristo Järve. «Kuigi Tenax on Läti meister, arvan, et mänginuks me nii kui eelmisel esmaspäeval Kehraga, siis olnuks nad võidetavad!»

Poolaja võitis Dobele klubi 15:14 ja ehkki teisel pooltunnil jätkus algselt punkti-punkti mäng, siis poolaja keskel libises Tenax eest ja sai lõpuks tabelisse neljaväravalise võidu. Võimsa esituse tegi Viljandi poolel Ott Varik, visates pooled väravatest ehk 12! «Pühapäeval oli mängupilt juba hoopis parem, eriti avapoolajal,» hindas Järve. «Jälle oli valus 5-6 minutiline periood teise poolaja keskel, kui vastaste väravavaht tegi häid tõrjeid ja meie olime pikalt väravata.»

Pühapäeval Celtnieks/LSPA vastu juhtisid mulgid enamuse avapoolajast ning võitsid selle 14:11, sealjuures oli Karl Toom visanud 6 väravat. Kolmeväravaline edu sulas aga teisel poolajal ning viimast minutit alustasid 25:23 seisult juba riialased. Ott Varik ja Karl Roosna väravad päästsid aga punkti Viljandile. «Roosna värav tuli kohtumise viimasel sekundil,» kinnitas Järve.

Viljandi käsipalluritele lõppes pühapäevase kohtumisega Riias üliraske nädal, kus peeti koguni neli kohtumist. Kui Kristo Järvele pole selline koormus uus, siis Eesti koondislase sõnul oli ülejäänud võistkonna jaoks tegemist uue proovikiviga: «Enamus polnud isegi sellist kahepäevast tuuri välismaal varem kogenud.»

«Aga tunnistan, et üllatavalt hästi pidasid kõik vastu ja ma pean silmas just kogu keerulise nädala. Väsimus muidugi on kehas, aga ühtegi vigastust selle pealt ei tulnud, nagu tihti juhtub,» selgitas Järve. «Usun, et ka karikavõistluste finaalmänge silmas pidades oli selline suurte koormustega nädal kasulik. Aega taastumiseks on piisavalt ja mis muu ikka poisse paremini arendab kui tugevad mängud.»

Balti Challenge liiga liidrina läheb lühikesele talvepausile vastu Klaipeda Dragunas. Mängud jätkuvad juba pisut enam kui kuu aja pärast kui Viljandit külastavad kaks Leedu klubi. Liiga liider peaks Viljandis mängima 16. jaanuaril ja Granitas-Gaja-Karys kolm päeva hiljem. BCL-i parim snaiper on hetkel Aleksandr Podšivalov Minski HC Vitjazist 51 väravaga, Viljandi parimana on Ott Varikul kirjas 34 tabamust.

Tabeliseis: 1. Klaipeda Dragunas 8 punkti/4 mängu, 2. Dobele Tenax 6 punkti/4 mängu, 3. HC Viljandi 5 punkti/4 mängu, 4. Kaunase Granitas-Gaja-Karys 4 punkti/4 mängu, 5. Riia Celtnieks/LSPA 3 punkti/4 mängu, 6. Minski HC Vitjaz 0 punkti/6 mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles