Poksikuningas Klitškod ootab matš võitmatu või jutupaunikust ameeriklasega

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poksimaailma valitseja Vladimir Klitško.
Poksimaailma valitseja Vladimir Klitško. Foto: SCANPIX

Poksimaailma valitsev ukainlane Vladimir Klitško alistas viimatises tiitlimatšis bulgaarlase Kubrat Pulevi ning praegu üritatakse välja selgitada tema järgmist vastast. Viimaste uudiste kohaselt on sõelale jäänud veel kaks meest, kelleks on ameeriklased Bryant Jennings ja Shannon Briggs.

Tõenäolisemaks peetakse praegu Klitško ja 30-aastase ameeriklase Jenningsi kohtumist. Jennings on senise profikarjääri jooksul pidanud 19 matši ning need kõik ka võitnud. Seejuures on 10 võitu tulnud nokaudiga. Jennings on Klitško jaoks väljakutsuja WBA arvestuses. Matš toimuks kevadel New Yorgis ja ülekande teeks HBO, kellega Klitškol on leping, kirjutab fightnews.com.

Klitško mänedžeri Bernd Boente on andnud mõista, et esimeseks valikuks oleks Jennings, aga kui sellest matšist asja ei saa, siis ootab ukrainlast ees duell 43-aastase ameeriklase Shannon Briggsiga, kes on viimasel ajal mitmel puhul Klitškod jälitanud ja tema suunas ebatsensuurseid väljendeid karjunud. Huvi Klitško ja Briggsi matši vastu oleks eriti suur Saksamaal, kus koguni 72 protsenti Klitško fännidest tahaks seda duelli näha. Ka see matš toimuks New Yorgis.

Suve lõpus ootab Klitškod aga tõenäoliselt ees duell briti Tyson Furyga, kes viimati alistas kaasmaalase Dereck Chisora. Fury’l on õigus tiitlimatši nõuda, kuna tema on väljakutsuja WBO arvestuses. 38-aastase Klitško valduses on nii WBA, WBO, IBFi ja IBO meistrivööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles