Pupart ja Kreek võitsid Prantsusmaal viiegeimilised mängud

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Pupart.
Keith Pupart. Foto: arago de sete

Prantsusmaa võrkpallimeistrivõistluste üheksandas voorus võitsid nii Keith Puparti kui Ardo Kreegi meeskonnad tasavägise viiegeimilise mängu. Pupart ja Arago de Sete tuli kodusaalis Toulouse'i vastu välja 0:2 kaotusseisust ning Eesti koondise nurgaründajal oli võidus kaalukas panus.

Pupart oli diagonaalründaja Ivan Raici järel paremuselt teine punktitooja, kogudes +14 kasuteguri juures 15 silma. Rünnakuid realiseeris eestlane 50 protsendiliselt, kaks blokki tõid nii blokk kui serv, vahendab volley.ee.

«Nemad alustasid hästi ja me ei saanud seevastu kuidagi hoogu üles kahes esimeses geimis. Seejärel saime ka oma mängumootori täispööretel tööle ja kokkuvõttes magus võit 0:2 kaotuseseisust,» kirjeldas mängu Pupart, jätkates: «Jään rahule nii enda panuse kui kogu võistkonna mänguga. Viimased kuus mängu oleme võitnud, nii et võib öelda, et võidusoon on üles leitud. Võites kasvab isu ja tahaks seda ilusat rida veel pikendada.»

Kreek ja Pariisi Volley oli võõrsil hädas tabeli viimase Tourcoingi meeskonnaga, kuid suutis otsustava geimi siiski 16:14 paremusega enda kasuks pöörata. Kreegi esitlus oli keskpärane, kui ta kogus viiegeimilises võidumängus 9 punkti. Rahule võib tempomees kindlasti jääda serviga, kui 20 üritusel lõi ta koguni 4 ässpallingut. Blokipunkte kogus Kreek ametliku statistika järgi kaks ja rünnakuid realiseeris seitsmest kolm.

«Enda esitus rünnakul jätab soovida, aga blokke oli ametlikus statistikas 2 tükki märkimata jäetud, täitsa hea tunne oli ka servil,» rääkis Kreek, jätkates: «Treener andis põhisidemängijale puhkust ja seetõttu olime natuke ebastabiilsemad.» Pariisi meeskonnal on detsembris ees ootamas veel neli mängu, siis ootab viimastel nädalatel palju mänginud ja hulgaliselt ringi reisinud meeskonda ees väike puhkus.

Eesti neidude Polina Bratuhhina-Pitou, Natalja Bratuhhina ja Eliisa Peiti koduklubi Terville Florange kaotas 9. voorus 1:3 Béziers' naiskonnale. Polina Bratuhhina-Pitou kogus 16 punkti (+7), õde Natalja 11 punkti (+1). Eliisa Peit sekkus mängu vahetusest esimeses kolmes geimis ja sai oma kontosse ühe rünnakupunkti.

Pariis (20 punkti) hoiab meeste meistrivõistlustel Cannes' (24) järel teist kohta, Sete on 17 silmaga neljas. Terville on võitnud seitsmest mängust kaks, naiste turniiritabelis annab see 5 punktiga 10. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles