FIS: Kowalczyku edu on meie jaoks eluliselt tähtis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justyna Kowalczyk.
Justyna Kowalczyk. Foto: SCANPIX

Tänavune suusahooaeg on alanud norralaste domineerimisega ning Norra koondise ülevõimu kohta on sõna võtnud teiste seas ka poolatar Justyna Kowalczyk, kelle arvates mõjub ühe riigi domineerimine nende ala jaoks halvasti.

Samas tuntakse asja pärast muret ka laiemas ringis. Kui kokkuvõttes norralaste domineerimine ei ole kõige halvem, siis teleturu seisukohalt on halb, kui sakslastel läheb halvasti ja Kowalczyk ei võistle. Suusatamist telekast vaatavate inimeste koguarv sõltub paljuski Saksamaast ja Poolast ning seetõttu oleks vajalik, et nendes riikides oleksid edukad sportlased.

Nii on nrk.no toonud välja mulluse Tour de Ski, kus sakslased ei suutnud midagi korda saata, Kowalczykut stardis ei olnud ning norralased domineerisid kogu võistlust. «Parimal juhul on Tour de Skil olnud 13-14 miljonit televaatajat, kuid eelmisel tavel oli see number vaid seitse miljonit,» sõnas Rahvusvahelise Suusaliidu FISi murdmaasuusatamise turundusjuht Jürg Capol.

Nii kardetakse, et Kowalczyku tippspordist taandumise järel langevad murdmaasuusatamise vaatajanumbrid drastiliselt. «Just seetõttu on ta suusatamise jaoks kõige tähtsam sportlane,» märkis Capol ning lisas, et väga oluline on suusatamise ja üldse talispordi jaoks seetõttu ka tugevate Saksamaalt pärit sportlaste olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles