ManU peatreenerit süüdistatakse liiga ranges treeningrežiimis

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi peatreener Louis van Gaal meeskonnaga treeningul.
Manchester Unitedi peatreener Louis van Gaal meeskonnaga treeningul. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi mängijad on peatreeneri Louis van Gaali käe all saanud viimase viie kuu jooksul koguni 47 vigastust. Mitmete asjatundjate hinnangul on košmaarse vigastuste arvu põhjuseks hollandlasest juhendaja liiga karmid treeningud.

Van Gaal sai ManU etteotsa sel suvel ja pidas värske peatreenerina oma esimese pressikonverentsi 16. juulil. Sellest ajast saadik on ManU mängijatel ette näidata koguni 47 vigastust ning näiteks praegusel hetkel peab meeskond hakkama saama ilma kaheksa mängijata: mängukõlblikud ei ole Chris Smalling, Angel di Maria, Daley Blind, Tom Thorpe, Luke Shaw, Rafael, Phil Jones ja Jesse Lingard.

Rohkete vigastuste põhjuseid tuleb mitmete ekspertide sõnul otsida van Gaali raskest treeningkoormusest. «Louis van Gaal tõestab, et tipptreenerid ei ole täiuslikud. Isegi maailma parimatel on mõningaid puudujääke. LVG on taktikaliselt enamustest treeneritest parem, aga planeerimine ja asjade perioodideks jagamine ei ole tema tugevad küljed: topelttreeningud ja lihaste vigastused,» selgitas endine Walesi meeskonna abijuht Raymond Verheijen van Gaali nägemust.

Liiga suurt koormust kritiseeris ka endine ManU abitreener Mike Phelan, kes nüüd töötab Norwich City meeskonna peatreenerina. «Mis on juhtunud, on see, et samad mängijad saavad kogu aeg vigastada, seega tuleks vaadata põhjuseid, miks see juhtub,» rääkis Phelan. «Arvan et ManU muutis oma lähenemist treeningrežiimile. Nad vaatavad seda nüüd pisut teisiti,» lisas Phelan.

Unitedi kaitsja Jonny Evans kinnitas Verheijeni ja Phelani juttu, öeldes, et vigastused on meeskonnas muutunud igapäevaseks nähtuseks ka vaimses plaanis. «Vigastuste olukord on olnud selline, et sa alati eeldad, et keegi saab vigastada, seega olen end selleks vaimselt juba ette valmistanud,» tunnistas Evans.

ManUt sel hooajal räsinud 47 vigastusest on kõige rohkem vigastusi esinenud just treeningutel (14) ja Inglise liiga matšides (18).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles