Esimesed annetajad toetavad Tartu korvpalli

Vahur Kalmre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Publik TÜ/Rocki ja Rovinari Energia mängul EuroChallenge'i sarjas.
Publik TÜ/Rocki ja Rovinari Energia mängul EuroChallenge'i sarjas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu meeste korvpalli sihtkapitali loomisest Tartu kultuurkapitali juurde on möödas mitu kuud. Selle ajaga on sihtkapitali laekunud esimesed annetused ja välja antud esimesed stipendiumid.

Novembri lõpus otsustas viieliikmeline komisjon, kuhu kuuluvad Toomas Tein, Tarmo Kikerpill, Veljo Lamp, Jaan Luts ja Andres Ottender, määrata stipendiumid seitsmele korvpallurile – Gert Dorbekile, Tanel Sokule, Janar Taltsile, Marek Doroninile, Timo Eichfussile, Tanel Kurbasele ja Joosep Toomele – kogusummas 120 000 eurot. Need stipendiumid makstakse välja võrdsete osamaksetena kogu hooaja jooksul kuni 2015. aasta maini.

Sihtkapitali on laekunud mitmeid annetusi ka firmadelt ja eraisikutelt. Tartu kultuurkapitali juhataja Anne Evrecht ütles, et annetused on kümnest eurost kuni tuhande euroni, kuid on ka 20 000 euro suurusi annetusi.

Eesti akadeemilise spordiliidu peasekretär Tarmo Jaakson, kes on samuti sihtkapitali annetanud, ütles, et kui see raha läheb Tartu korvpalli arenguks, siis on ta alati valmis toetama. Jaakson lisas, et Tartu tippkorvpalli peaks enam tulema noori siitsamast Tartust.

Et tippkorvpall jääks Tartus kestma – ta kasutas ka sõna jätkusuutlik –, ütles Jaakson veel ühe mõtte ning sama kordas OÜ Purutuli juhataja Tanel Mihkelson, kelle firma on samuti sihtkapitali annetuse teinud.

«Tugevad toetavad alati nõrgemaid,» rääkis Mihkelson korvpalli toetamise põhjustest. «Alati on hea meel toetada tegijaid, kel silm särab ja kes meie meelest teevad õiget asja. Loodame, et see toetus läheb asja ette, viimased emotsioonid Tartu korvpallis igatahes toetavad meie annetuse otsust.»

Tartu kultuurkapitali kodulehelt saab lugeda, et selle sügise jooksul on korvpalli sihtkapitali toetanud üle kümne firma ja eraisiku, sealhulgas näiteks G4S, Eviko, TMB ja Saku õlletehas. Eraisikuid on annetanute hulgas seitse.

Endine Euroopa Kohtu kohtunik Uno Lõhmus põhjendas annetamist sellega, et Tartu korvpalli toetades ei teki Eestis suurt ebavõrdsust Tallinna ja Kalev/Cramo kasuks. «Sportmängudest on mu lemmik alati olnud korvpall,» rääkis Lõhmus. «Rocki edu või edutuse vastu olen alati huvi tundud, olen endiselt Tartu patrioot. Kuna Tartu ja Rocki rahalised võimalused on väiksemad kui Tallinna meeskonnal, siis selline ebavõrdsus ei ole minu meelest Eesti korvpallile hea.»

Ülikooli akadeemilise spordiklubi juhatuse esimees Harry Lemberg ütles, et kuna korvpall on Tartus olnud tähtis spordiala läbi aegade, on sellise sihtkapitali loomine ilus algatus, mis annab tartlastele, ja miks mitte ka teistele, võimaluse Tartu korvpalli otse toetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles