Pildid: Tallinnas toimuva kergejõustiku U23 EMi piletid jõudsid müügile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna tulid müügile U23 kergejõustiku EMi piletid. Esimestena soetasid pääsme kergejõustikufännid Ants Tennison, Koit Antsmäe ja muusik Uku Suviste.
Täna tulid müügile U23 kergejõustiku EMi piletid. Esimestena soetasid pääsme kergejõustikufännid Ants Tennison, Koit Antsmäe ja muusik Uku Suviste. Foto: Mihkel Maripuu

Täna algas üle Euroopa piletimüük 9.-12. juulil Tallinnas Kadrioru staadionil toimuvatele Euroopa U23 meistrivõistlustele kergejõustikus. Esimesed piletid ostsid superfännid Ants Tennison ja Koit Antsmäe ning kergejõustikuhuviline Uku Suviste.

Tiitlivõistluste peakorraldaja Erik Pallase sõnul toimub piletimüük U23 EMile teisiti, kui kodupublik seni harjunud on. «Esmakordselt Eesti kergejõustiku ajaloos lähevad müüki määratud istekohtadega piletid. Põhjus on selles, et huvi U23 piletitele üle Euroopa on suur ning määratud istekohaga piletiga saavad kergejõustikuhuvilised garanteerida endale meelepärase koha tribüünil. See tähendab samas ka seda, et piletid tasub võimalikult varakult ära osta, et hiljem mitte tühjade kätega jääda,» ütles Pallase.

Esimestena ostsid täna suvisele suurvõistlusele piletid superfännid Ants Tennison ja Koit Antsmäe ning ka ise kooliajal kergejõustikku harrastanud laulja Uku Suviste.

Tennison ja Antsmäe – Erki Noole fänniklubi asutajaliikmed – on ala tulihingeliste fännidena käinud pea kõigil kergejõustiku välitiitlivõistlusel alates 1997. aastast. «U23 EM-il huvitab meid ka kõige rohkem mitmevõistlus – hoiame pöialt Karl-Robert Salurile, Grete Šadeikole ja Janek Õiglasele, aga loodame häid tulemusi kõigilt,» rääkisid Tennison ja Antsmäe oma ootustest kodusel Kadrioru Staadionil peetavale Euroopa tippvõistlusele.

Uku Suviste on samuti värske piletiomanik. «Esimest korda tuli selline võimalus. Mul on nüüd piletid olemas ja plaanin Kadrioru Staadionile EM-i kindlasti vaatama minna. Seal on ikkagi kohal kergejõustiku tulevik,» märkis Suviste. Laulja rääkis, et alates lapsepõlvest kuni keskkooli lõpuni oli kergejõustik tema tuline kirg ning koos isaga vaadati korduseid tuhandeid kordi üle. Kergejõustikuga jõudis ta tegeleda ka sõjaväe kõrvalt. «Mul on hea meel, et selline suurvõistlus siinsamas Tallinnas toimub ning see aitab mul kergejõustikku taasavastada ning ala ja emotsioonidega taas lähemalt kursis olla,» ütles Suviste.

Piletid on tänasest müügil Piletilevis kuni 8. juulini. Eelmüügist saab osta nelja päeva pileteid. Täispileti hind on 20 eurot, soodushind õpilastele, tudengitele ja pensionäridele 15 eurot. Samuti tulevad müüki toetajapiletid hinnaga 100 eurot, mis sisaldavad kohta VIP-tribüünil ning toitlustust võistluste vältel.

Võistluste ajal saab pileteid osta ainult staadionil kohapealt. Siis maksab nelja päeva täispilet 30 eurot ning sooduspilet 20 eurot. Väravast saab osta ka ühe päeva piletit hinnaga 10 eurot, sooduspilet maksab 5 eurot.

2015. aasta Euroopa kergejõustiku üks tippsündmusi toob Tallinnasse Kadrioru Staadionile ligi 1000 kuni 23-aastast kergejõustiklast üle Euroopa, kelle seas on juba mitmed maailmanimed. Sama vanuseklassi kergejõustiklased võitsid 2014. aastal Zürichis toimunud Euroopa meistrivõistlustelt koguni 27 medalit. Eesti koondis tuleb orienteeruvalt 30-liikmeline, koondise esinumbriteks hetkeseisuga on kuulitõukaja Kätlin Piirimäe ja mitmevõistleja Janek Õiglane.

Eestlased on seni üheksa korda toimunud Euroopa U23 meistrivõistlustelt võitnud seitse medalit, viimati sai 2013. aastal Rasmus Mägi 400m tõkkejooksus pronksi ning 2011. aastal tuli Grit Šadeiko seitsmevõistluses Euroopa meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles