Bengals purustas müüdi supermehest

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cincinnati Bengalsi kaitsjad on Cleveland Brownsi mängujuhi Johnny Manzieli taas pikali saanud.
Cincinnati Bengalsi kaitsjad on Cleveland Brownsi mängujuhi Johnny Manzieli taas pikali saanud. Foto: Scanpix

Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals sattus pühapäeval USAs aasta ühe oodatuima spordisündmuse keskmesse. Nende vastane Cleveland Browns saatis platsile üleshaibitud kollanokast mängujuhi Johnny «The Football» Manzieli. Tulemus: Bengals purustas müüdi supermehest 30:0 ning võitjad kuulutasid: «Tere tulemast NFLi, poisike!»

Osariikides, kus NFLi meeskonda pole, kanti Bengalsi-Brownsi kohtumist üle just Manzieli pärast. Vaieldi, kas temast on asja või mitte. Ei olnud. Manziel suutis kokku sööta vaid 80 jardi, kaks palli lõigati vahelt. Bengalsi kaitse – Hunt jalavigastuse tõttu paraku ei mänginud – võttis ta mõnuga pihtide vahele.

«Kogu nädal räägiti ainult «Manziel» ja «Manziel», aga mängus polnud teda näha, oli vaid Bengals,» muigas Bengalsi äärekaitsja Wallace Gilberry. «Igal rünnakul sai ta kelleltki hoobi.»

Et alandus oleks täielik, näidati pärast igat kokkupõrget Manzielile tema enda võidukat žesti – hõõruti suure raha märgiks pöialt ja nimetissõrme kokku. «Tahtsin rahamärki näidata enne, kui Manziel seda teeb. Õnnestus,» oli Gilberry rahul.

Rahul olid ka asjatundjad, sest kõik toimus traditsioonide järgi. «NFLis on kaitsjad noorte mängujuhtide vastu pisut sadistlikud, eriti kui nood arvavad, et on tegijad enne, kui tegijaks saavad,» kirjutas Paul Daugherty Cincinnati Enquieris.

Bengalsi ründeliinimängija Andrew Whitworth selgitas: «Publik puhus poisi nii täis, et ta kaotas austuse ega mõistnud, kui head mängijad NFLis on. Manziel vajab aega. Head mängujuhid, nagu Payton Manning, kulutasid aastaid, et lugupidamist välja teenida.»

Bengals (9 võitu, 4 kaotust ja viik) jätkab AFC põhjadivisjoni liidrina, kuid Pittsburgh Steelers ja Baltimore Ravens (mõlema seis 9-5) hingavad kuklasse. Et võita divisjon ja pääseda play offʼi, tuleb kahest viimasest mängust võita kindlasti üks, kuid sellestki võib väheks jääda. Järgmisel nädalal minnakse kokku Denver Broncose (11-3) ja seejärel Steelersiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles