Hamilton ei väärinud aasta parimat tiitlit?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: SCANPIX

Vormel-1 maailmameister Lewis Hamilton valiti eile Suurbritannia aasta parimaks sportlaseks. Tehnikasportlase võit on ajas aga suure osa spordipublikust marru, kuna paljude arvates väärinuks tiitlit hoopis golfar Rory McIlroy.

BBC korraldatud rahvahääletusel sai Hamilton 209 920 häält ning edestas sellega McIlroyd rohkem kui 86 000 häälega. Kui Hamilton krooniti sellel aastal vormel-1 maailmameistriks, siis McIlroy võitis kaks golfi suurturniiri ning mängis võtmerolli Ryder Cupil, kus Euroopa võitis USAd.

«Täiesti naeruväärne, et McIlroy ei valitud aasta sportlaseks. Suur austus Hamiltonile, kuid tulge mõistusele,» kirjutas golfar Ian Poulter Twitteris. «Hamiltonil oli terve hooaja jooksul ainult üks vastane. BBC auhind on täielik nali,» jätkas ta.  

Kriitikutele ei meeldi, et Hamiltonil oli kasutada konkurentidest selgelt parem auto. Ainus tõsine vastane oli Hamiltoni jaoks vaid tema tiimikaaslane Nico Rosberg.

Üllatunud oli ka Hamilton ise. «Rääkisin kõigile, et Rory võidab. Olin kindel, et selle auhinna saab keegi teine, mitte mina. Mees, sul oli ju niivõrd hea aasta!» pöördus ta teiseks jäänud golfari poolde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles