Värske saalihoki maailmameister: oleme Rootsi jäähokikoondisest vägevamad

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Rudd (paremal) kaotas pärast tiitlivõitu reaalsustaju
Alexander Rudd (paremal) kaotas pärast tiitlivõitu reaalsustaju Foto: SCANPIX

Rootsi saalihokikoondis krooniti eile 12 000 kaasmaalase silme all kaheksandat korda maailmameistriks. Võidujoovastuses kaotas mõistuse turniiri parimaks mängijaks valitud Alexander Rudd, kelle sõnul on nende meeskond kõvem kui Rootsi jäähokikoondis.

«Minu arvates oleme vägevamad kui Tre Kronor (Rootsi jäähokikoondise hüüdnimi – toim),» teatas Rudd Aftonbladetile. «Kümnes MM-turniirist oleme võitnud kulla kaheksal korral. Tre Kronor on võitnud ehk ühe protsendi kõikidest MMidest.»

Iltasanomat tegi kiire arvutuse, mis tõestas, et Ruddi väide ei pea päris paika. Nimelt on Rootsi jäähokikoondis võitnud 11,5 protsenti kõikidest maailmameistrivõistlustest. Jää peal mängivad Rootsi hokimehed on maailmameistriks kroonitud kokku üheksal korral.

Saalihoki on maailmas üsna vähe levinud sportmäng, mille lühikese ajaloo jooksul on domineerinud peamiselt Rootsi ja Soome. Jäähoki tiitlivõistlusi peetakse aga 1920. aastast ning konkurents on seal tunduvalt tihedam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles