Tippjalgpallureid süüdistatakse suures pettuses

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks kahtlusalustest on tänasel päeval  Manchester Unitedis mängiv  Ander Herrera
Üks kahtlusalustest on tänasel päeval Manchester Unitedis mängiv Ander Herrera Foto: SCANPIX

Hispaania prokuratuur avaldas täna mitmete jalgpallurite nimed, keda süüdistatakse 2011. aastal peetud Levante - Real Zaragoza mängutulemuse kokkuleppimises.

Prominentsemad nimed on Manchester Unitedi poolkaitsja Ander Herrera, Hispaania viimase hooaja meistri Madridi Atletico kapten Gabi ning praegune Jaapani koondise peatreener Javier Aguirre, kes tol ajal Zaragozat juhendas. Nii Herrera kui Gabi mängisid toona Aguirre käe all, vahendab Soccernet.ee.

Küsimuse all olnud mäng oli Levantet 2:1 võitnud Zaragoza jaoks ülimalt tähtis, sest see kindlustas neile Hispaania kõrgliiga viimasel päeval meistrisarja püsimajäämise.

25-aastane Herrera polnud esialgu uurimise all, kuid hiljem selgus, et ka tema pangakontole kanti raha, mille ta pidi sulas välja võtma ja klubile viima. See läks väidetavalt omakorda edasi Levante kolleegidele selle eest, et nad kaotaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles