Man Unitedi suurost pettusesüüdistusest: minu südametunnistus on puhas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ander Herrera (vasakul).
Ander Herrera (vasakul). Foto: SCANPIX

Suvel 29 miljoni naela eest Manchester Unitedi jalgpalliklubiga liitunud poolkaitsja Ander Herrera vastas süüdistustele, nagu oleks ta olnud 2011. aastal osaline kokkuleppemängus.

Hispaania prokuratuur teatas nädala alguses, et kahtlustab pettust Levante ja Zaragoza liigakohtumises. Tuntumatest mängijatest osalesid selles kohtumises lisaks Herrerale veel praegune valitseva Hispaana meistri Madridi Atletico kapten Gabi ja tänavu Inglismaa kõrgliigas Swansea Citys mängiv Ecuadori koondislane Jefferson Montero, Zaragozat juhendas toona aga praegune Jaapani koondise peatreener Javier Aguirre. Mäng Levantega oli Zaragoza jaoks ülitähtis, sest saadud 2:1 võit kindlustas neile Hispaania kõrgliiga viimasel päeval meistrisarja püsimajäämise.

«Ma pole kunagi teinud ega kavatsegi tegemist teha mängutulemuste manipuleerimisega. Kui mind kutsutakse tunnistusi andma, lähen hea meelega, sest minu südametunnistus on puhas. Armastan jalgpalli ja usun ausasse mängu nii väljakul kui ka selle kõrval,» teatas Herrera oma avalduses.

Herrerat ja teisi mängijaid süüdistati selles, et klubi kandis nende pangakontole raha, mille nad hiljem sularahas välja võtsid ja klubile viisid. Hiljem maksti see raha süüdistuse kohaselt Levante meeskonnale altkäemaksuks. Süüdistuse kohaselt oli skeemi segatud üheksa mängijat ja Levantele makstud summa ulatus 965 000 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles