Nurme lagi on Eesti rekordist kõrgemal

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiidrek Nurme
Tiidrek Nurme Foto: Liis Treimann

Eesti keskmaajooksja Tiidrek Nurme usub, et Soomes Joensuus kergejõustikuvõistlustel püstitatud Eesti rekord ühe miili jooksus pole veel kaugeltki tema lagi.

Kolmandale kohale jooksnud Nurme läbis 1609 m ajaga 4.00,22 ning ületas sellega Nikolai Vedehhinile kuulunud tippmargi enam kui kahe sekundiga. Vedehhin jooksis varasema tippmargi aasta tagasi Tartus.
«Rekordimõtetega ma sinna ka läksin, koht oli samuti hea. Olen rahul, kuid see pole veel lagi,» hindas Nurme oma saavutust.

Järgmise stardi teeb Nurme 31. augustil Itaalias Roveretos 1500 m jooksus. «Tahaks joosta kiiremini kui kunagi varem,» õhkas ta lootusrikkalt.

1609-meetrise distantsi võitis Soomes esmaklassilise ajaga 3.52,62 kenyalane Josephat Menjo, teine oli Uus-Meremaa esindaja Adrian Blincoe ajaga 3.57,27. Naiste 5000 meetri jooksus sai eestlanna Laura Suur 16.58,08ga kolmanda koha. Võitis leedulanna Vaida Zusinaite 16.32,85ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles