Poomi elulooraamatut saadab tohutu müügiedu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poom oma värske elulooraamtu esitlusel
Mart Poom oma värske elulooraamtu esitlusel Foto: Viktor Burkivski

Legendaarse jalgpalluri Mart Poomi äsjailmunud elulooraamatut on esimese kümne päevaga müüdud rekordiliselt üle 4000 eksemplari ehk neli korda rohkem kui on Eesti raamatute keskmine kogutiraaž.

«Olen loomulikult siiralt õnnelik, et inimestel minu raamatu vastu nii suur huvi on. Usun, et müügiedule on kaasa aidanud ka see, et tegemist on üdini ausa ja heategevusliku raamatuga, mille müügitulu läheb minu jalgpallikooli Nõmme United toetuseks,» sõnas Poom. «Olen sellesse raamatusse endast palju jätnud ning loodan, et see annab julgust ja inspiratsiooni neile, kes tahavad elus kuhugi jõuda ja ise midagi märkimisväärset korda saata,» lisas Eesti kõigi aegade edukaim jalgpallur.

Apollo raamatupoodide müügijuhi Eha Panki sõnul on elulooraamatud tänavuste jõulude hittkingitusteks. «Mart Poomi siiralt kirjutatud elulooraamatu järele on huvi suur kõikides meie kauplustes. Ei mäletagi, millal viimati inimesed ühe raamatu ja autogrammi soetamiseks niimoodi järjekorras seisid,» kommenteeris Pank. «Raamatu «Mart Poom. Minu lugu» müüginumbrid on aukartustäratavad, esimeste päevadega müüsime ainuüksi Apollo raamatupoodides üle 2300 eksemplari. Need, kes tahavad Mart Poomi raamatu kingikotti pista, peaksid kiirustama, sest pole kindel, et raamatuid jõuludeni jätkub,» lisas Pank.

Raamatu kirjastaja Film Distribution esindaja Ingrid Õunapuu ütles, et Mart Poomi ja Indrek Schwede kirjutatud raamatu müügiedu ei ole üllatav, kuna see kõnetab paljusid inimesi. «Mart Poomi 511-leheküljeline elulooraamat ei ole mõeldud pelgalt spordisõpradele, vaid see räägib asjadest, mis meid kõiki puudutavad – perest, rahast, pidevast eneseanalüüsist ja järjekindlast piitsutamisest, higist ja pisaratest ning raskest tööst ja rahulolust,» lisas Õunapuu. 

Mart Poomil on sel aastal tulemas veel kaks raamatuesitlust. Reedel, 19. detsembril kell 16.30 kirjutab Mart Poom oma elulooraamatutesse autogramme Rakvere Krooni keskuse Apollo raamatupoes ning esmaspäeval, 22. detsembril kell 16.30 Tallinnas Kristiine Keskuse Apollo poes. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles