Contador avameelitses: oleksin võinud surma saada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador.
Alberto Contador. Foto: SCANPIX

Tänavusel Tour de France'il rängalt kukkunud ja katkestanud Alberto Contador lausus BBC-le antud intervjuus, et ei kahetse suurtuuri poolelijätmist, vaid on õnnelik, et ellu jäi.

«Kui mõelda, et kihutasin kukkumise hetkel 77 kilomeetrit tunnis ja murdsin vaid jalaluu ega saanud surma, tundub see päris hea tulemusena. Võib-olla kaotasin tuuri, aga ma ei kaotanud elu,» sõnas 10. etapil kukkunud, katkise jalaluuga sõitu jätkanud, ent seejärel ikkagi katkestanud hispaanlane.

Contador selgitas ühtlasi, mis põhjusel ta vihmamärjal, kuid sirgel ja kiirel raskumisel kukkus. «Olen kuulnud palju väiteid, mis ei vasta tõele. Ütlen vaid seda, et Touri võitmiseks pead sa ratta seljas keskenduma igal sekundil. Kukkumise hetkel lasin end lõdvaks, heitsin pilgu ette, nägin enda ees tühja teed ja sirutasin käe seljataguse tasku suunas, et süüa võtta. Samal hetkel tabas ratas teel mingit kühmu, tegi hüppe ja ma kaotasin selle üle kontrolli,» kirjeldas Contador.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles