Cech: minu kiiver päästis meeskonnakaaslase rängast vigastusest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Londoni Chelsea jalgpalliklubi väravavaht Petr Cech on veendunud, et tema peas olnud pehmendusega kiiver päästis eilses liigakarikasarja veerandfinaalmängus Chelsea kaitsja Kurt Zouma raskest peavigastusest.

Kohtumises Derby Countyga põrkasid Cech ja Zouma avapoolaja lõpus õhuvõitluses kokku, kui Chelsea väravavaht tuli rusikatega kõrget palli tõrjuma. Murule pikali jäänud keskkaitsja Zouma tõsteti kanderaamile ja toimetati haiglasse, kus arstid tuvastasid, et temaga ei juhtunud peale lühiajalise teadvusekaotuse midagi tõsist.

Cech on kindel, et hullema hoidis ära tema peas olnud pehme kiiver. Cech kannab spetsiaalset kiivrit alates 2006. aastast, kui põrkas liigamängus kokku Readingi ründaja Stephen Huntiga ja sai koljumõra. «Sain parema peapoole pihta kõva hoobi. Esmalt vaatasin palli ja nägin, et õnneks olin selle minema löönud. Siis nägin, et Kurt lamab maas ja see tegi mind murelikuks, sest kokkupõrge oli kõva. Vedas, et ta peaga mu kiivrit tabas, sest muidu oleks kokkupõrge olnud veel palju-palju tugevam,» kirjeldas Cech eilses mängus juhtunut. «Usun, et kiiver päästis meid mõlemaid, sest see neelas kokkupõrkeenergiat.»

Chelsea mängijaid pahandas ka abipersonali tegutsemine, kes tulid kanderaamiga väljakule kõndides, mitte joostes, ehkki Chelsea arst Eva Carneiro oli juba kolm korda palunud kanderaami kohale toimetada. Nii kehastusid Cesc Fabregas ja Cesar Azpilicueta jooksupoisteks ning aitasid kanderaami kandjatel kiiremini Zouma juurde jõuda. Pärast mängu selgitas Chelsea peatreener Jose Mourinho aga ajakirjanikele, et medpersonal tegi kõik õigesti - reeglite kohaselt ei olegi neil luba kanderaamiga joostes liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles