Käsipalli meistriliigas oli liiderkolmik võidukas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste 11. voorus teenisid turniiritabelisse kaks punkti juurde liiderkolmikusse kuuluvad HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, Põlva Serviti ja Viljandi HC. 

Kehra alistas Aruküla SK 40:27 (20:11). Võitjate resultatiivseimad olid Jevgeni Buinenko 11 ja Jorma Käsper 7 ning kaotajatel Rauno Esop 9 ja Mihkel Vaher 5 tabamusega.

Kehra peatreener Jüri Lepp: «Seis sai selgeks esimese pooltunniga ja teisel poolajal andsime kõigile mänguaega. Tegime vahe sisse tugeva kaitse ja kiirrünnakute pealt. Kui alguses oli postide vahel Mikola Naum, siis hiljem said puurisuul seista ka meie kaks ülejäänud väravavahti, samuti ei surunud me vastast enam niivõrd kaitses.­»

Aruküla juhendaja Toivo Järv: «Kehra tegi avapoolajal jõudude vahekorra selgeks. Meil polnud nende kolme kahemeetrise mehe vastu midagi vastu panna, samuti logises kaitse. Vigastusest taastunud Vaheri tegutsemine oli veel pisut konarlik, aga rõõmu valmistas see, et meie noored said kõik käe valgeks.» 

Serviti sai 34:24 (22:9) jagu HC Viimsi/Tööriistamarketist. Võitjate parimad olid Henri Sillaste 10 ja Pavel Turajev 6 väravaga ning kaotajatele tõi Siim Pinnonen edukaimana 8 tabamust, millele Priit Poks ja Rail Ageni lisasid 5 väravat.

Serviti peatreener Kalmer Musting: «Tegime alguses vahe sisse, ent nagu eelnevateski kohtumistes, ei suutnud me suures eduseisus korralikku käsipalli näidata. Tegime lihtsaid vigu ning hulgaliselt pallikaotuseid. Siiski oli meil avapoolajal nauditavaid hetki, kui kaitses tegutsesime agressiivselt, saime kiirrünnakuid ning väravas toimetas kenasti Eston Varusk.»

Viimsi juhendaja Ain Pinnonen: «Me ei saanud alguses ennast käima ja vastane tegi 8:0 spurdi. Samuti andis meil tunda hõre koosseis, kuid Serviti on hetkel ka heas hoos.»

 Viljandi võttis Valga Kävali üle 39:24 (19:13) võidu. Viljandlaste resultatiivseimad olid Robert Lõpp 8 ja Karl Toom 7 ning Kävalil Andris Celminš 8 ja Veiko Luik 5 väravaga.

Viljandi peatreener Marko Koks: «Kävalil oli lühike pink ning ega nad seekord meile väga vastupanu osutanudki. Surusime neile oma mängu peale ja saime palju kiirrünnakuid. Meile aga kulus selline mäng pärast raskemat perioodi ja tugevaid treeninguid marjaks ära.»

Kävali juhendaja Andris Uibo: «Viljandi on heas hoos ja meil oleks olnud raske midagi enamat loota. Seekord oli meil kaitse hõre, kuid rünnak ootuspärane. Vastane otsustas mängu saatuse juba avapoolajal oma ohtrate kiirrünnakutega ära.»

Tabeliseis: HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 20 (11-st mängust), Põlva Serviti 20 (11), Viljandi HC 18 (11), HC Viimsi/Tööriistamarket 14 (11), Valga Käval 5 (11), Aruküla SK 4 (11), Audentes 3 (10), SK Tapa 2 (10) punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles