Klitško järgmine vastane lubab maailma šokeerida

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (pildil) on kümme aastat võitmatuna püsinud. Järgmisena püüab tema tiitleid endale võita Bryant Jennings
Vladimir Klitško (pildil) on kümme aastat võitmatuna püsinud. Järgmisena püüab tema tiitleid endale võita Bryant Jennings Foto: SCANPIX

30-aastase USA poksija Bryant Jenningsi unistus täitub suure tõenäosusega tuleva aasta 25. aprillil, kui ta kohtub New Yorgis kümme aastat võitmatuna püsinud ukrainlase Vladimir Klitškoga. Jennings lubab võimalust kasutada ning maailma šokeerida.

Seni on ameeriklane oma profikarjääri vältel olnud võitmatu. Kõik 19 matši on ta oma kasuks kallutanud, kümme korda on ta vastase nokauteerinud. 38-aastane Klitško on poksinud 66 matši ja võitnud neist koguni 63. Atlanta olümpiavõitja on vastase nokauteerinud 53 korral.

Paistab, et Jenningsi ja Klitško matši üksikasjad lepitakse kokku lähinädalatel. Seni ametlik kinnitus veel puudub.  Jennings ise on aga kindel, et kõik asjad laabuvad ning tema elu suurpäeva ei sega miski. Lisaks hiiglaslikule palgatšekile tahab ta koju viia kõik Klitško meistrivööd.

«Võtsin selle väljakutse mõtlemata vastu,» teatas enesekindel ameeriklane. Teda ei hirmutanud, et ukrainlane on võitnud kõik viimase kümne aasta jooksul peetud 21 matši. Kriitikud on öelnud, et Jennings pole selliseks väljakutseks valmis, kuid mees sellise jutuga ei nõustu. «Nad ei tea, mida räägivad. Ma ei kujuta ette, et mõni poksija ei ole oma karjääri jooksul selliseks momendiks valmis. Me treenime ja elame selliste hetkede nimel. Mille jaoks siis üldse poksida, kui mitte selle pärast.»

Ta jätkas: «Ma tean, mis mind ootab. Tean, et ma pole soosik. Tean, et ta on tšempion, kes pole oma jõudu aastatega kaotanud. See ei hirmuta mind. Mul on võimalus maailma šokeerida. Minu töö ongi maailma šokeerida. Treeningutel tegelen juba plaani välja mõtlemisega. Ta ei poksi hästi tagasi liikudes. Pean oma tahtmise talle peale suruma. Ta ei poksi hästi ka hilistes raundides. Ta pole aastaid kohtunud poksijaga, kes oleks sama tugev kui tema, ta pole kohtunud mehega, kes on matši lõpus sama tugev kui alguses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles