Viljandi võitis kodusaalis Põlva Servitit ning jõudis finaali

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Eesti karikavõistluste poolfinaalis võitis Viljandi 31:30 Põlva Servitit. Teine poolfinaal toimub täna kell 17.45, kui vastamisi lähevad Viimsi ja Aruküla.

Võitjate resultatiivseimaks kerkis täna Karl Roosna, kes viskas kaheksa väravat. Põlva poolelt tegi suurepärase esituse Ardo Puna, kelle arvele jäi 14 tabamust.

Enne mängu:

Serviti ja Viljandi on tänavu korra kohtunud meistriliigas, kus põlvalased võtsid kodus 32:20 võidu. Serviti peatreeneri Kalmer Mustingu sõnul tuleb see mäng unustada. «Viljandi kukutas veerandfinaalis konkurentsist karikakaitsja Kehra, mis pole minu jaoks juhus,» ütles Musting. «Viljandil on välja kujunenud oma mängujoonis, neil on tugev kaitse, lisaks toimub turniir nende koduväljakul kohalike fännide ees, keda pole vähe. Meistriliigas saime nende üle kindla võidu, kuid nüüd algab kõik taas nullist ja kindlasti on oodata rasket matši. Meil on küll rutiini vastasest rohkem, aga nende trumbiks võib saada emotsioon.»

Serviti ei võitnud mullu ühtegi trofeed, sest nii Eesti meistri- kui karikavõistlustel ja Balti liigas saadi teine koht. «Meile on nüüd karikat vaja,» ei varjanud Musting.

Viljandlaste juhendaja Marko Koksi jaoks on karikavõistluste finaalturniir lõppeva aasta kõige olulisemaks sündmuseks. «Hakkasime selle nimel tööd tegema kohe suvel, kui saime teada, et turniir toimub meil,» meenutas Koks. «Mängime kodus ja ihkame samuti karikat võita.»

Koks mäletab selgelt meistrivõistluste avaringis Servitilt saadud 12-väravalist kaotust. «Tol ajal oli meil käsil tihe ja raske periood,» kirjeldas Koks. «Usun, et oleme nüüd teravamas hoos. Edu nimel peame vead miinimumini viima ja oma võimalused ära realiseerima, sest Serviti on kaitses kõva ning rõhub kiirrünnakutele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles