Kalev/Cramo sai Arbeti ja noolib USA tsentrit NCAA tippmeeskonnast

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Arbet
Gregor Arbet Foto: Toomas Huik

Kalev/Cramo korvpallimeeskond jätkab kodusel korvpalliturul aktiivset askeldamist. Eile allkirjastati leping Gregor Arbetiga, üsna lähedal ollakse lepingule Rait Keerlesega ning täna võivad jõuda lõpule keskmängija otsingud.


Kalev/Cramo peatreeneri Aivar Kuusmaa sõnul on keskmängijana vaateväljas 212 cm pikkune mees, kes tänavu mängis NCAA kaheksa tugevama hulka kuulunud meeskonnas.

«Ta oli seal küll 20 minuti mees, ent väga hea statistikaga,» rääkis Kuusmaa ega soovinud veel eile üldsusele mehe nime avalikustada. «Tegemist on puhta keskmängijaga, mitte mehega, keda saaks kasutada nelja ja viie kohal.»

Kuusmaa sõnul on sõelale jäänud keskmängija hinnaklassilt odavam kui kalevlaste haar­dest Riia VEFi lipsanud valgevenelane Artjom Parahovski, ent vaatamata sellele peaks ameeriklasest saama klubi kalleim mängija.

Eile Kalev/Cramoga liitunud Arbetil oli viimase hetkeni võimalus siirduda välisklubisse, ent pühapäeval Eesti koondise särgis ebaõnnestunud mäng Hollandiga tõmbas neile kavadele kriipsu peale.
Arbetit käidi Hollandis vaatamas, kuid kokkulepet ei sündinud ning eile koju naastes pani ta Kalev/Cramo lepingule käe alla.

Kuusmaa usub jätkuvalt tõsiselt ka Keerlese liitumist. Kui Eesti koondise ääremängija oleks siirdunud välismaale, palganuks Kuusmaa sellele kohale veel ühe välismängija.

Praeguse seisuga lasi ta igaks juhuks silmapiiril olnud mehe vabaks ning tõenäoliselt liitub see ühe teise Balti liiga klubiga. Keerles ise ei ole veel aga avameelselt oma tulevikust rääkinud.

Teada on vaid see, et lisaks Kalev/Cramole on hiljuti teist korda isaks saanud mehel jätkuvalt võimalus siirduda ka välisklubisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles