Rock sai karika, Kalev ja Tarvas ilusaid võite

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarvas - Tartu Rock
Rakvere Tarvas - Tartu Rock Foto: Tairo Lutter

Suurel korvpallinädalavahetusel täitsid kõik kolm Eesti tugevamat korvpalliklubi enda jaoks tähtsaima eesmärgi – Kalev/Cramo sai Ühisliigas suurepärase võidu Riia VEFi üle, Rakvere Tarvas alistas koosseisuga tekkinud suurte probleemide kiuste Eesti karikavõistluste poolfinaalis sellesama Kalev/Cramo ning Tartu Rock võitis teist aastat järjest Eesti karika.

Vaieldamatult oli nädalavahetus kõige keerulisem laupäeval koguni kaks kohtumist pidanud Kalevi jaoks. Keskpäeval anti VEFi vastu rassides endast kõik, mis võimalik. Eriliselt oli selleks kohtumiseks end häälestanud Kalevi lätlasest suur äär Rolands Freimas, kelle 32 punkti ja 13 lauapalli olidki need, mis aitasid võiduni jõuda.

«Ma ootasin seda mängu ja mõistagi oli mul seekord eriti suur motivatsioon – VEFi üle saadud võit on minu jaoks parim jõulukink,» rääkis Freimanis, kelle sõnul valitses laupäevase mängu vastu suur huvi ka Läti korvpallist kirjutavas meedias ja fännide hulgas. «Minu punktid üksinda ei tähenda aga midagi, kogu meeskond võitles väga kõvasti, see oli meie jaoks suur võit.» Kalev tõusis viie võiduga jagama 7.–9. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles