Suri legendaarne poksi raskekaalu maailmameister

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ernie Terrell (vasakul) ja Muhammad Ali.
Ernie Terrell (vasakul) ja Muhammad Ali. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal suri 75-aastaselt endine profipoksi maailmameister Ernie Terrell. Terrelli abikaasa Maxine’i teatel suri endine poksija Chicago haiglas Alzheimeri tõvega kaasnenud komplikatsioonide tõttu.

Pärast profikarjääri töötas Terrell promootorina ning 2004. aastal valiti ta ka poksi kuulsuste halli, vahendab Reuters.

1965. aastal WBA meistrivöö oma valdusesse saanud Terrel kaotas tiitli 1967. aastal Muhammad Ali’le. Toonane matš sai kuulsaks kahe mehe sõnavõttude tõttu. Kohtumise toimumise ajaks oli Ali juba pöördunud islami usku ja muutunud ka oma nime.

Terrell tundis oma vastast aga juba aastaid ning nimetas teda endiselt avalikult Cassius Clay’ks. Nii käis matši ajal pidevalt ka Ali suu ja ta karjus vastase klohmimise ajal kõik 15 raundi: «Mis on minu nimi?».

Hiljem on Terrell rääkinud, et Ali löögid ja suuvärk teda ei heidutanud ja tegelikult oli tal hea võimalus ka võidu teenimiseks. «Olin Ali’st suurem, kuid teise raundi ajal torkas ta mulle pöidla silma ja seejärel võitlesin ma justkui kahe vastasega,» väitis ta hiljem.

Ali ja Terrell jäid ka edaspidi sõpradeks, kuid ka 2009. aastal süüdistas Terrell oma suurt konkurenti ikkagi pettuses. «Seda ei ole ma talle andestanud,» rääkis ta toona intervjuus Chicago Sun-Times’ile.

Terrell pidas profikarjääri jooksul 55 matši, millest 46 ta võitis ning üheksa kaotas. 21 võitu tuli seejuures nokaudiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles