Bengals ja Hunt said magusa võidu ja pääsesid play-offi

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cincinnati Bengalsi mängujuht Andy Dalton kätt ei väristanud vaid viis meeskonna võidule.
Cincinnati Bengalsi mängujuht Andy Dalton kätt ei väristanud vaid viis meeskonna võidule. Foto: Foto:SCANPIX

Cincinnati Bengals ja meeskonna mängujuht Andy Dalton purustasid needuse ning suutsid viimaks võita ka üle terve USA transleeritavas mängus. Eelkõige tänu kõvale kaitsele – vahelt lõigati neli söötu – alistati ameerika jalgpalli liiga NFL hooaja eelviimases voorus Denver Broncos 37:28 ja pääseti play-offi. Margus Hunt sai napilt mänguaega.

Dalton alustas mängu talle omasel moel, kui kogu USA vaatamas – teise rünnakuseeria alguses viskas palli üle püüdja pea, Broncos sai selle endale ja hoobilt väravatsooni toimetas. Lisaks sai vigastada Bengalsi staarpüüdja A.J. Green. Ent 23 sekundit hiljem oli mäng juba viigis 7:7, kui Jeremy Hill 85 jardi kauguselt touchdowni jooksis.

Kuni teise veerandaja alguseni töötas mõlema meeskonna kaitse eeskujulikult, kuni Bengals löögiväravani jõudis – 10:7. Kohe seejärel rebis Reggie Nelson palli vastase püüdja käest ja minut hiljem lennutas Dalton palli väravatsooni nurgas ootavale Jermaine Greshamile. Poolaja eelviimasel minutil sai Bengals kirja veel ühe löögivärava – 20:7!

Teise poolaja alguses võttis Broncos asja tõsisemalt käsile ning 48 sekundi pärast oli seis 20:14. Kaks minutit hiljem, kui Giovani Bernard touchdowni jooksis, oli Bengalsi eduseis taas tõhusam – 27:14! Paraku oli peagi Broncose kord touchdowni üle rõõmustada, kui Peyron Manning palli Emmanuel Sandersile söötis – 27:21 Bengalsile.

Ja siis juhtus paha: Bengals jõudis 9 jardi kaugusele vastase väravatsoonist, kuid Hill kaotas palli. Kui Manning hoo sisse saab, on teda raske, kui mitte võimatu peatada. Sööt söödu järel kuni touchdownini ning Broncos asus juhtima 28:27.

Ja siis selgus, et Bengals justkui ei tahakski võita. Manningu sööt lõigati vahelt, ent üks Bengalsi mängijaist solvas vastast, sai karistada ning palli viidi 15 jardi tahapoole, löögivärava ulatusest välja. Broncose kaitse peatas rünnaku ning Bengals pidi pallist loobuma selle asemel, et löögivärava toel juhtima minna.

Järgmisel rünnakul suudeti siiski löögivärav kirja saada ning Bengals oli taas peal – 30:28!

2.41 enne kohtumise lõppu pandi asi lõplikult paika – Bengals lõikas vahelt Manningu söödu, jooksis touchdowni ning 37:28 oli võiduks piisav. Sööt lõigati vahelt ka Broncose järgmise rünnaku ajal.

Järgmisel pühapäeval läheb Bengals (10 võitu, 4 kaotust, viik) kokku Pittsburgh Steelersiga (10-5). Mäng käib parema asetuse peale play-offis. Teoorias peaks Bengalsil olema võimalus jääda esimeses ringis vabaks, kuid seda vaid juhul kui Steelersit võidetakse ja Broncos (11-4) kaotab Oakland Raidersile (3-12), mida vaevalt juhtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles