Levadia palkas Moskva Lokomotivi endise väravavahi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Širokov.
Aleksei Širokov. Foto: FC Levadia

FC Levadia jalgpalliklubi esindusmeeskond sai täna varajase jõulukingi, kui klubiga liitus Venemaa tippklubi Moskva Lokomotivi endine väravavaht Aleksei Širokov.

Širokov allkirjastas FC Levadiaga kaheaastase lepingu kehtivusega kuni 2016. aasta jalgpallihooaja lõpuni, kirjutab Levadia koduleht.

Täna õhtul naaseb Širokov Moskvasse uusaastapuhkusele. Eestisse saabub ta uuesti 2. jaanuaril ning liitub siis FC Levadia hooaja ettevalmistustsükliga juba meeskonna täieõigusliku liikmena.

Širokovile jättis paaripäevane Tallinnas viibimine ja FC Levadia esindusmeeskonnaga koos treenimine suurepärase mulje. «Mulle väga meeldib siin. Linn on ilus ja vaikne ning klubi professionaalne. Meeskond ja treenerid võtsid mind väga hästi ja sõbralikult vastu, kollektiiv ja meeskonna vaim on erakordselt mõnus. Tunnen end Tallinnas väga hästi ja ootan põnevusega uueks hooaja ettevalmistust,» ütles Širokov FC Levadia pressiteenistusele.

25-aastane Širokov on Moskvas sündinud Venemaa kodanik ning kohaliku suurklubi Lokomotivi kasvandik. Pärast seitsmeaastast mängimist Lokomotivi akadeemias jõudis ta klubi duubelmeeskonda ning mängis seejärel Orehovo-Zujevo Znamja Truda ning Ramenskoje Saturni ridades. «Järgnes karjääris kaheaastane vahe, mille jooksul jõudsin teha Lokomotivis treeneritööd,» ütles Širokov.

2012. aasta augustis liitus väravavaht taas Lokomotivi duubliga ning jõudis hooajaks 2013/2014 Lokomotivi esindusmeeskonda. Debüüt Venemaa kõrgliigas jäi siiski tegemata. Tänavu suvel sai leping Lokomotiviga otsa ja nii otsustaski 195 cm pikkune puurilukk Eesti kaudu tippjalgpalli tagasi murda.

«Ma sain kutse veel ühelt Eesti klubilt, aga see ei pakkunud huvi. Kui kuulsin meisterklubi FC Levadia soovist mind testimisele kutsuda, siis haarasin võimalusest kinni ega kahetse oma otsust. Tingimused ja jalgpalli üldine tase on siin paremad kui ma ette kujutasin. Eesti mängijatest tundsin varem Dmitri Kruglovi, kes samuti varem Lokomotivis mängis. Tore oli temaga Tallinnas taas kohtuda,» nentis FC Levadia uus puurilukk.

Uuelt hooajalt ootab Širokov eelkõige mänguaega. «Tahan taas platsile pääseda, oma tööd teha ja meeskonda aidata. Tean, et klubil on uueks aastaks suured plaanid ja üritan omalt poolt eesmärkide saavutamisele maksimaalselt kaasa aidata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles