Tali tuleb lagunevat Võru võrkpalliklubi putitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru Valio tüürimine Eesti meistrivõistluste esinelikusse tähendaks Urmas Talile suurt töövõitu.
Võru Valio tüürimine Eesti meistrivõistluste esinelikusse tähendaks Urmas Talile suurt töövõitu. Foto: Toomas Huik

Viieaastase pausi järel Võru Valio võrkpallimeeskonna peatreeneritoolile istuv Urmas Tali seisab silmitsi mitmete kibekiiret lahendust ootavate probleemidega.



Kolm aastat Tartu Pere Leiba juhendanud ja kaks eelmist hooaega Soome klubis Põhja-Karjala Riento endale nime teinud Talil, kes pühapäeva õhtul Valio presidendi Olev Lüütsepaga käed lõi, jagub lagunevat meeskonda komplekteerides kuhjaga ajuderagistamist.

Kahe hooaja vahel lahkus Valiost Pärnu VKsse Tamar Nassar, ainult rannavõrkpallile keskendub Karl Jaani, Pere Leiva abitreeneriks siirdus Oliver Lüütsepp, kodumaale naasis leedulane Tomas Vilimas, lahtine on Ats Horni ja Madis Järveotsa tulevik.

Viie aastaga medal

Tali sõnul ootab Valiot noorenduskuur, kuid kes täpsemalt tema kodulinna klubi eest mängima hakkavad, on veel vara öelda. Leegionäre pole kavas värvata. «Otsime nooremaid võrkpallureid, kes tahavad mängida ja läbi selle meeskonda arendada,» täpsustas 39-aastane Tali.

Olev Lüütsepp lisas, et kuigi Taliga jõuti suusõnalisele kokkuleppele ühe hooaja suhtes, mõlguvad meestel peas pikemad plaanid.

«Tänavu me tulemusele ei rõhu, kuid viie aasta jooksul tahame medaliheitlusse sekkuda,» lisas Lüütsepp. «Võru meeskond on heaks väljundiks neile, kel Eesti koondisesse asja pole. Kas olla Tallinna Selveris või Pere Leivas banketipealik või meil põhitegija?»

Talit saab Valio treeneripingil näha juba sel nädalalõpul, kui Võrus toimub 52. Jaan Gutmanni memoriaal. Eesti lõunapoolseima klubi särgi tõmbavad selga ka Pere Leivas lepinguta jäänud sidemängija Tauno Lipp ja diagonaalründaja Taavi Sadam.

Eelarve jääb alla miljoni

Abijuhendaja ülesandeid asub 600 000 – 700 000 krooni suuruse eelarvega klubis täitma Marko Mett, kes oli ka ise huvitatud peatreeneri kohalt taan­dumisest. Ka järelkasvu eest hoolitsev Mett tahab lõpetada magistriõpingud Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonnas.

Eelmisel hooajal Soome meistriliigas Riento veerandfinaali tüürinud Talile pakuti küll uut lepingut, kuid tingimused olid majandussurutise tõttu varasemast nigelamad. Tali, kelle asemele palgati venelane Aleksandr Jenzin, ja Valio läbirääkimised venisid, sest treener ootas magusamat pakkumist piiri tagant.

Kas Eesti publik näeb jätkuvalt Talit, nägu punane peas, platsi kõrval häält kähedaks karjumas ja mängutahvlit loopimas? «Kui mul on midagi öelda, siis enda teada ma seda ei jäta. Samas olen õppinud mängijatele erineval moel lähenema,» vastas Tali. «Erilisi tundepuhanguid Võrru naasmine minus esile ei kutsu, tuttavaid on lihtsalt rohkem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles