Uurimus kinnitab: Arsenali vigastuste nimekiri on võrreldamatu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Wilshere on üks Arsenali mängijatest, kelle karjääri vigastused on korduvalt räsinud.
Jack Wilshere on üks Arsenali mängijatest, kelle karjääri vigastused on korduvalt räsinud. Foto: SCANPIX

Londoni Arsenali jalgpallimeeskond võiks olla märksa edukam, kui mehi ei tabaks niivõrd sageli vigastused, näitab värske uurimus.

Premier Injuries Ltd lõi kokku viimase kümne aasta jooksul Inglismaa kõrgliigas esinenud vigastused ning numbrid ei valeta - Arsenalil on selle aja jooksul olnud kokku 312 märkimisväärset traumat. Niisuguseks loetakse vigastust, mille puhul mängija peab jääma platsi kõrvale vähemalt kümneks päevaks.

Näiteks Londoni Chelseat on sama aja jooksul tabanud täpselt 100 vigastust vähem. Arsenali vigastuste arv ületas Premier League'i keskmise näitaja kümnel hooajal vaadeldud üheteistkümnest, seejuures viimasel seitsmel peetud hooajal. Ka tänavu pole seis parem, sest praegu on arstide hoole all alates augustist käinud 25 Arsenali mängijat. Seda on rohkem kui ühelgi teisel klubil.

Peatreener Arsena Wengeri kurvastuseks ravivad end praegu nii  Laurent Koscielny, Mesut Özil, Aaron Ramsey, Mikel Arteta kui ka Jack Wilshere. Samuti on sel hooajal juba pikaajaliste vigastustega hädas olnud  Theo Walcott, Olivier Giroud, Mathieu Debuchy, Kieran Gibbs ja Nacho Monreal. Arsenal võitis viimase liigatiitli 2004. aastal, kusjuures see on ka aasta, mille jooksul nende ridades esines kõige vähem vigastusi.

Probleemist teadlikuna tegeleb klubi praegu uue arenduskeskuse rajamisega oma Colneys asuvasse treeningbaasi, Hale Endi noorteakadeemia juurde ehitatakse aga uhiuut meditsiinitiiba ja spordisaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles