Ferrari juhi vihapurse: vormel-1 reeglid koostati baaris purjuspäi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Marchionne.
Sergio Marchionne. Foto: SCANPIX

Ferrari emafirma Fiat Chrysler  Sergio Marchionne avaldas värvikal moel rahulolematust vormel-1 sarjas kehtivate reeglitega.

«Praegused eeglid on nagu täielik labürint. Need on tõeliselt halvasti sõnastatud. Tundub, nagu oleks need kirja pandud kuskil baaris purjus inimeste poolt!» vahendab uudistekanal Rai News Marchionne teravaid sõnu Ferrari peakorteris Fioranos toimunud pressikonverentsil, mis leidis aset enne firma tavapärast iga-aastast pidulikku lõunasööki. «Reegleid tuleb lihtsamaks muuta, et normaalsed inimesed ka neist aru saaksid!»

Ferrari on üritanud juba tükk aega läbi suruda reeglimuudatust, mis võimaldaks uue hooaja jooksul tegeleda rohkem mootorite arendustööga. Marchionne sõnul ei ole seda muudatust aga endiselt kinnitatud. Väljaande Auto Motor und Sport teatel tähendaks muudatuse kinnitamine seda, et tiimid saaksid jõuallikaid uuendada 48 protsendi ulatuses terve 2015. aasta jooksul. Praeguse seisuga on uuenduste tegemine lubatud vaid veebruari lõpuni, Ferrari ja Renault väidavad aga, et reeglid on ebamääraselt sõnastatud ja nende nõudmine seetõttu igati põhjendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles