Ferrari endine juht vastas järeltulija kriitikale pahameelega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luca di Montezemolo.
Luca di Montezemolo. Foto: SCANPIX

Ferrari vormel-1 meeskonna pikaajaline juht Luca di Montezemolo solvus oma järeltulija Sergio Marchionne kriitika peale.

Marchionne teatas ajakirjandusele korraldatud jõululõunal, et di Montezemolo ajajärgul tehti Ferraris liiga palju vigu ning 2015. aastal tuleb kulutada kõvasti energiat lõppenud hooaja eksimuste parandamisele. 40 aastat Fiati kontsernis eri ametikohtadel töötanud di Montezemolo vastas sellele lühikese avaldusega uudisteagentuuri ANSA kaudu.

«Lugupeetud Marchionne, ma ei allu tavaliselt provokatsioonile, aga minu töö ning kõik mu võidud ringrajal ja müügiturul, mille olen Ferrariga saavutanud, väärivad lugupidamist,» teatas di Montezemolo. Käesoleva sajandi alguses nautis Ferrari just di Montezemolo käe all tiimi ajaloo pikimat eduseeriat, kui Michael Schumacher tuli vormel-1 sarjas Ferrariga viis aastat järjest maailmameistriks.

Lõppenud hooajal lepiti aga tiimide arvestuses alles neljanda kohaga ning esmakordselt pärast 1993. aastat ei suutnud Ferrari sõitjad võita terve hooaja jooksul ainsatki etappi. Marchionne on juba asunud di Montezemolo tööd hoogsalt ümber korraldama, vahetades tiimipealiku Marco Mattiacci välja Maurizio Arrivabene vastu ning vallandades veel mitu Ferrari tiimi juhtivtöötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles