Blackpooli peatreener pidi kadunud ründajat ajalehe kaudu taga otsima

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nile Ranger (vasakul) 2013. aastal Newcastle'i särgis.
Nile Ranger (vasakul) 2013. aastal Newcastle'i särgis. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondislase Sergei Zenjovi endises koduklubis Blackpoolis käivad asjad endiselt väga kummalisel moel ning üks skandaal ajab teist taga.

Kui paar päeva tagasi sattus avalikkuse kriitika alla klubi juhatuse esimees Karl Oyston, kes nimetas ühte fänni Twitteris puhkenud sõnavahetuses «debiilikuks» ning klubi president Valeri Belokon ärgitas fänne seepeal kirjutama avalikku kirja Oystoni vallandamiseks, siis nüüd on hädas klubi uus peatreener Lee Clark. Nimelt kadus ründaja Nile Ranger kaheks nädalaks teadmata suunas ning Clarkil tuli tema leidmiseks appi võtta kohalik ajaleht Blackpool Gazette.

«Kui keegi teab, kus ta on, saatku mulle kiri ja vaatame siis edasi,» sõnas Clark. «Tean, et ta on vist kuskil Londonis, aga pole teda kaks nädalat näinud. Tal on palutud treeningutele ja mängudele ilmuda, aga ta on otsustanud, et see ei mahu tema plaanidesse.»

Samas ei tohiks 23-aastase ründaja vastumeelsus distsipliinile Blackpooli jaoks üllatusena tulla, sest suvel palgatud mees on täpselt sel põhjusel kahest viimasest koduklubist kinga saanud. Enne Blackpooliga liitumist mängis ta tugevuselt kolmanda liiga klubis Swindon Townis ning vallandati sealt maikuus. Aasta jooksul suutis Ranger osaleda 28s mängus ja lüüa ka kümme väravat, ent jättis samuti mitmel korral treeningutele ja meeskonna kogunemistele ilmumata.

Profikarjääri alustas Londonis sündinud Ranger Newcastle Unitedis, kusjuures enne seda oli ta juba 15-aastasena mõistetud süüdi relvastatud röövis osalemises ning veetnud ligi kolm kuud kinnipidamisasutuses. 2011. aastal sattus ta esmalt Newcastle’is kaklusesse ja paar kuud hiljem kakerdas purjuspäi Newcastle’i kesklinnas. 2012. aastal sai Ranger Inglismaa jalgpalliliidult trahvi homofoobse Twitteri-postituse eest ning vahistati seoses katseaja tingimuste rikkumisega. Aasta lõpus lõhkus ta Londonis maha ühe majaukse, kuid politsei rahuldus mängija põhjendusega, nagu oleks tal olnud alust karta, et tema sõbratari hoitakse majas pantvangis.

2013. aasta jaanuaris vahistati Ranger kahtlustatuna vägistamises, kuid süüdistus ei leidnud taas tõendamist. Sama aasta märtsis kakles jalgpallur taas Newcastle’i kesklinnas, mais sattus aga autoavariisse. 2014. aasta märtsis lõi ta Liverpoolis sisse ühe takso akna, aprillis lõhkus Swindonis maha oma korteri ukse ning jäi ühtlasi turvakaamera ette, kui kostitas oma naissoost kaaslast kolme löögiga näkku.

Pärast Clarki intervjuu avaldamist ilmutas viimaks elumärki ka Ranger ise, kirjutades Twitterisse: «Olen Londonis. Perekondlikud asjad. [Teadmiseks] neile, kes väidavad, et ei tea, kus ma olen!» Klubi kurvastuseks ei täpsustanud Ranger, millal Blackpoolil võiks avaneda võimalus taas tema teeneid kasutada.

Sel hooajal on ründaja kaasa teinud üheksas mängus ja löönud kaks väravat. Suvel Balckpooliga liitudes märkis ta ise, et tegemist on tema viimase võimalusega tippjalgpalli püsima jääda. Tänavu 22st liigamängust vaid kaks võitnud Blackpool on Inglismaa esiliiga tabelis viimasel kohal ning püsimajäämist tagavast 21. kohast lahutab neid juba kümme punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles