Läbi mitme osariigi politsei eest põgenenud eksvõidusõitja tunnistas end süüdi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyler Walker (vasakul) kohtupingis.
Tyler Walker (vasakul) kohtupingis. Foto: SCANPIX

Kunagi NASCARi sarjas osalenud endine USA võidusõitja Tyler Walker tunnistas end kohtus süüdi politsei eest põgenemises.

Pöörane tagaajamine leidis aset juba ligi kahe aasta eest ehk 2013. aasta 30. jaanuaril, kui üks Nevada kiirteepolitseinik mõõtis 35-aastase Walkeri juhitud BMW kiiruseks Las Vegase lähistel 150 miili ehk 240 kilomeetrit tunnis. Politseiraporti kohaselt suutis «madallendur» tagaajamise käigus vältida mitut teeblokaadi ning põigata muuhulgas läbi ka Utah' ja Arizona osariigist, enne kui ta lõpuks kinni peeti.

Autot läbi otsides avastas politsei ka tõenäolise põhjuse, miks Walker ja tema kaaslanna Raelie Hann McDonald võimude eest plehku üritasid panna, sest BMWst leiti metamfetamiini, marihuaanat, narkootikumide tarbimiseks vajalikke vahendeid ja poolik viinapudel. Walker oli pärast arreteerimist omadega nii sassis, et arvas, nagu sõidutaksid politseinikud teda ja McDonaldit hoopis Coloradosse naise sugulaste juurde.

2007. aastal peeti Walkerit üheks NASCARi tõusvaks täheks, kuid tema tippvõidusõitjakarjäärile tegi kiire lõpu positiivne narkotest, millele järgnes tähtajatu võistluskeeld. Ehkki Walker võistles hiljem küll madalamates sarjades, vaevles ta jätkuvalt uimastisõltuvuse käes ning tegi võidusõiduga 2012. aastal lõpparve.

Seni 13 korral edukalt kohtuistungi edasilükkamist taotlenud Walkeri otsus end nüüd lõpuks süüdi tunnistada tähendab, et ta pääseb tõenäoliselt reaalsest vangistusest. Kohus avalikustab eksvõidusõitja karistuse tuleva aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles