Postimees Kataris: eksootilised vastased hauvad salaplaani?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis jõudis Dohasse, kus laupäeval kohtutakse sõprusmängus Katariga. Katar oskab külalisi võõrustada - juba lennujaamas oli vastas sõbralik ja abivalmis kohalik mees, kes eestlased valutult Hiltoni hotelli transportis. 24-kordne uhke hotell asub kesklinnas kohe mere ääres ning jalgpallureid turgutati kiirelt maitsva õhtusöögiga, mis oli valmistatud spetsiaalselt neile.
Eesti jalgpallikoondis jõudis Dohasse, kus laupäeval kohtutakse sõprusmängus Katariga. Katar oskab külalisi võõrustada - juba lennujaamas oli vastas sõbralik ja abivalmis kohalik mees, kes eestlased valutult Hiltoni hotelli transportis. 24-kordne uhke hotell asub kesklinnas kohe mere ääres ning jalgpallureid turgutati kiirelt maitsva õhtusöögiga, mis oli valmistatud spetsiaalselt neile. Foto: Postimees

Eesti jalgpallikoondis jõudis pika ja kurnava reisi järel õnnelikult Katari pealinna Dohasse. Veidi vähem õnnelik oli ehk Hannes Anier, kelle pagas Amsterdamis rändama läks, kuid ettenägelik ründaja oli ühed jalgpallisaapad võtnud kaasa ka käsipagasisse. Seega saab ta igal juhul homse treeningu kaasa teha. Isegi kui pagas end ka reedel näole ei anna.

Laupäevase jalgpallilahingu eel on aga üks üsna suur küsimus – kellega me siis tegelikult mängime? Katari jalgpallikoondis on ka tugevaimas koosseisus üsna eksootiline ning mängijate nimed laiale üldsusele mitte midagi ei ütle. Kõik viimasel ajal koondises figureerinud mehed mängivad kohalikus liigas ning peatreener tuleb Alžeeriast. Aga kes mängivad koondises ülehomme? Eesti abitreener Janno Kivisild kinnitas Postimehele, et täna päeval polnud Katari koondise koosseisust ei kippu ega kõppu. Paistab, et vastased hoiavad kohale kutsutud meeste nimed viimase hetkeni saladuses. Kas selleks, et eestlasi üllatada?

Tõsisemalt rääkides võib eeldada, et Eestil seisab ükskõik millisel juhul ees üsna raske katsumus. Katari koondis on sellel aastal pidanud 16 kohtumist ning kaotanud neist vaid ühe – septembri alguses jäädi 0:2 alla Peruule. Viimati võideti aga Gulf Cupi finaalis 2:1 suurt naabrit Saudi Araabiat. Oktoobris toimunud sõprusmängus käis Katari jõud üle näiteks Austraaliast, novembri alguses võideti Põhja-Koread. 24st viimasest mängust on võidetud 14, kaotaud ainult kaks.

Eesti koondise reisi ajal ilmus Katari jalgpalliliidu lehele lõpuks ka nende koosseis laupäevaseks mänguks: Khalfan Ibrahim, Saad Abdullah Al Sheeb, Hassan Khalid Al Haydos, Ali Asadullah, Almahdi Ali Mukhtar, Abddulkareem Hassan, Ibrahim Magid, Mohammed Musa Ali, Kareem Buzayef, Khalid Muftah, Ismail Mohammed, Mohammed Abdullah, Mohammed Montari, Magid Mohammed, Abdulrehman Abkar, Khalid Abdul Rauf, Ahmad Sufyan, Abdulaziz Hatem, Bualem Koukhi, Qassim Burhan‎, Bilal Mohammed Rajab, Meshaal Abdullah ja Ahmed Abdul Maqsood

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles