Donetski Šahtjori meeskond jätkab Ukraina kriisi tõttu keerulises olukorras

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetski Šahtjori meeskond.
Donetski Šahtjori meeskond. Foto: SCANPIX

Ukraina jalgpallimeeskond Donetski Šahtjor jätkab keerulises olukorras, sest lisaks tavapärasest erinevale võistluspaigale tuleb neil pühadeaegsel pausil muretseda ka rahaprobleemide ning selle pärast, et mängijad meeskonnast ei lahkuks.

Šahtjor pole juba kuid saanud mängida Donetskis asuval Donbass Arenal, sest see on Ukraina-Venemaa sõjategevuse tõttu korralikult kannatada saanud. Meeskond jätkab küll treeningtegevusega Donetskis, kuid peab võistlusmänge 966 km eemalasuvas Lvivis, kus neil tuleb veebruaris Meistrite liiga kaheksandikfinaalis vastu võtta ka Müncheni Bayern.

Kohalikele mängijatele tähendab aga pidev Donetski ja Lvivi vahel sõitmine suurt koormust. «Meie jaoks on see väga keeruline, sest tundub, et mängime iga mängu võõrsil. Iga kolme päeva tagant oleme lennukis,» rääkis Šahtjori kapten Darijo Srna BBC-le. «Kahjuks ei ole aga Donbass Arenale naasmine võimalik lähemate kuude jooksu. Konflikt peab enne oma lahenduse leidma,» lisas Srna.

Lisaks keerulisele logistilisele olukorrale on Šahtjori klubi hädas ka rahaasjadega - kuna kohtumisi tuleb pidada võõral staadionil, jääb neil teenimata piletirahast saadav tulu. «Kõik kommertstulud on seotud kohaga, kus sa oma mänge pead. Meie oleme praegusel hetkel kõik kaotanud ja ainult aeg näitab, kas suudame olukorra päästa,» rääkis Šahtjori peadirektor Sergei Palkin, kelle sõnul on mängijatele ja klubi töötajatele seni kõik palgad siiski õigeaegselt ära makstud.

Kuigi Šahtjori mängijatel ei pruugi olla palgamuresid, tuleb klubil arvestada siiski võimalusega, et pühade järel võib kõikide mängijate kokkusaamisega tekkida raskusi, sest tänavu suvel keeldusid kuus mängijat Ukrainasse naasmast, väites, et nad muretsevad oma turvalisuse pärast. Nädalapäevad hiljem liitusid siiski kõik kuus mängumeest taas klubiga, kuid pärast jõulupühasid võib taoline olukord korduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles